Konrád György a liberális örökségünk

2019. szeptember 22. 13:26

Magyar Liberális Párt
MTI-OS
Az a demokratikus építmény, ami egykor volt, mostanra víz alá került.

„»Jöjjön el mindenki, aki akar, egyikünk beszél, másikunk hallgat, legalább együtt vagyunk.« – Így fejeződik be Konrád György leghíresebb regénye, A látogató, és talán ez a regénybeli utolsó mondat fejezi ki a leginkább ezt a fájdalmas napot, amikor búcsúzunk a látogatótól. Attól az írótól, akit a Magvető szerkesztője, Szegő János így aposztrofál: Konrádot életkora és habitusa is arra determinálta, hogy a demokratikus ellenzék fontos figurája, ha tetszik, apa-figurája legyen. Ugyancsak ő hívja fel a figyelmet arra, hogy van valami rémisztően jelképes az idei nyárban is. Míg Ungvári Tamás, Heller Ágnes és Konrád György halálát az kapcsolja össze, hogy életkoruk és társadalmi közösségük révén ugyanazokat a dolgokat élték át, addig Rajk László és Konrád György halálával mintha még nyilvánvalóbb lenne, hogy az a demokratikus építmény, ami egykor volt, mostanra víz alá került.

A Magyar Liberális Párt vezetői, a mai temetésen jelen lévő Fodor Gábor, Bősz Anett és Sermer Ádám mindent elkövetnek azért, hogy az a szellem, az a liberális attitűd, amelyet Konrád György képviselt, ne kerülhessen víz alá.”

(MTI-OS)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi van?
A Liberális Párt vezetőinek elment az agyvize és Kondrád György öröksége víz alá került?

Ez lenne az a Kondrád György akinek a sógorával 1957-ben az az "affér" történt?

Konrád-isten szegény hamis bálványnak bizonyult.

"Az a demokratikus építmény, ami egykor volt, mostanra víz alá került."

Nem nem. Hogy is kezdődött az 199-es Alkotmány?

"A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés − hazánk új Alkotmányának elfogadásáig − Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:"

Ez a rendszer a kerekasztalon lett összealkudva, és addig kellett volna hatályban maradnia, amíg az újonnan választott Országgyűlés nem fogad el egy újat. Ezt a munkát ti, libsik, elszabotáltátok. Ezt a tákolmányt akartátok magatokkal hurcolni örökkön örökké. El akartátok szabotálni magát a rendszerváltást. Azt hittétek, hogy a nektek kedvező átmeneti állapotot a végtelenségig fenn tudjátok tartani. Ez a ti demokratikus építményetek. Egy disznóól is jobban meg van tervezve, mint ez az ocsmányság.

Igen. De mindez csak akkor működik, ha ők vannak kormányon. Nem tudtad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés