Konrád György a liberális örökségünk

2019. szeptember 22. 13:26

Az a demokratikus építmény, ami egykor volt, mostanra víz alá került.

2019. szeptember 22. 13:26
Magyar Liberális Párt

„»Jöjjön el mindenki, aki akar, egyikünk beszél, másikunk hallgat, legalább együtt vagyunk.« – Így fejeződik be Konrád György leghíresebb regénye, A látogató, és talán ez a regénybeli utolsó mondat fejezi ki a leginkább ezt a fájdalmas napot, amikor búcsúzunk a látogatótól. Attól az írótól, akit a Magvető szerkesztője, Szegő János így aposztrofál: Konrádot életkora és habitusa is arra determinálta, hogy a demokratikus ellenzék fontos figurája, ha tetszik, apa-figurája legyen. Ugyancsak ő hívja fel a figyelmet arra, hogy van valami rémisztően jelképes az idei nyárban is. Míg Ungvári Tamás, Heller Ágnes és Konrád György halálát az kapcsolja össze, hogy életkoruk és társadalmi közösségük révén ugyanazokat a dolgokat élték át, addig Rajk László és Konrád György halálával mintha még nyilvánvalóbb lenne, hogy az a demokratikus építmény, ami egykor volt, mostanra víz alá került.

A Magyar Liberális Párt vezetői, a mai temetésen jelen lévő Fodor Gábor, Bősz Anett és Sermer Ádám mindent elkövetnek azért, hogy az a szellem, az a liberális attitűd, amelyet Konrád György képviselt, ne kerülhessen víz alá.”

(MTI-OS)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. szeptember 23. 18:40
Ha az örökségetek,éljetek vele! De mi az? Erre felelet már évtizedek óta hiánycikk a ballibsi oldalon!!
áfonya
2019. szeptember 23. 17:23
Szexet imádó komcsik szex tilos lesz nektek is.. :) Liberális agyhalál: A vegán csoport tagjai szétválasztották a tyúkokat és kakasokat, hogy véget vessenek az erőszakolásnak Egy gironai szélsőséges vegán aktivistacsoport, az Almas Veganas (vegán lelkek) egymás után osztja meg a videóit, olyan témakörökben, mint például az „állati rabszolgaság”. Egy frissebb videójukban a csapat vezetője, Fanny elmondta, hogy a horgászbot egy „gyilkos fegyver”. Mit gondoltok, kik vagyunk? Hogy miénk a bolygó? Hogy az állatok értünk vannak? Oké. A horgászás nem sport, hanem gyilkosság. Korábban egy másik felvételt tettek közé, amiben azt magyarázzák, hogy a csirkéknek nem kérték ki a beleegyezését a szaporodásba. Fanny és egy másik csoporttag a videóban taglalták, hogy különválasztották a kakasokat és a tojókat a saját állatmenhelyükön, mert nem akarjuk, hogy a tyúkokat megerőszakolják. Közölték, hogy a csirkék nem akarnak mindig szexelni, és próbálnak menekülni, néha pedig meg is sérülnek a kakasok karmolásaitól. A New York Post egy spanyol lap újságírójának a cikkéről is beszámol ezzel kapcsolatosan, aki azt mondta, hogy amit az Almas Veganas csinál az egyáltalán nem értelmes, és hogy csak a környezetvédők ügyét nehezítik meg. Megint mások inkább viccnek fogják fel az egészet.
magnahungaria
2019. szeptember 22. 20:27
"A Magyar Liberális Párt vezetői, a mai temetésen jelen lévő Fodor Gábor, Bősz Anett és Sermer Ádám" - Magyarul, a teljes párttagság jelen volt ...
Bokros Birka
2019. szeptember 22. 19:48
Sógor spicli Gyura az örökségetek! Gratula hozzá! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik