A migráció nem alapvető szabadságjog

2019. szeptember 22. 17:50

Mint ahogy arra sem létezik semmiféle emberi jog, hogy bárki szabadon megválaszthassa azt, hogy hol akar élni.

2019. szeptember 22. 17:50
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Pesti Srácok

„Amikor a rendőrségnek mennek neki pedig azt próbálják mentségként felhozni, hogy nem teljesültek a vélelmezett jogaik, a letelepedés megkönnyítése, a segélyek utalása, vagy a szabad mozgás lehetősége.

Pedig a bevándorlóknak efféle jogaik nincsenek. Mint ahogy arra sem létezik semmiféle emberi jog, hogy bárki szabadon megválaszthassa azt, hogy hol akar élni, kiváltképp akkor, ha alkalmazkodni nem tud és nem is akar ahhoz a közösséghez, ahová illegális módon megérkezik.

Fontos lenne az is, hogy ha már a liberális doktrínára és az egyes szabadságjogokra hivatkoznak, amikor befogadást követlenek, akkor pontosan ismerjék a szabadelvű filozófia alapszabályát – ne csak az érdekükben álló részleteket. Hisz a klasszikus liberalizmus is szabott gátat az egyéni jogoknak, mikor fundamentumként fogalmazta meg a következőket: minden individuum szabadsága addig tart, míg más egyén szabadságát nem korlátozza, vagy jogát nem sérti meg.

Hozzáteszem, hogy a modern konzervatív felfogás ezt annyiban módosította, hogy a természetes közösségeket, a nemzetet, lokális együttélési csoportokat, a vallási gyülekezetet és a családot is beemelte ebbe a tételbe. Azaz addig terjed az egyén szabadsága, míg más egyén és/vagy közösség jogát és szabadságát nem sérti meg. (Ahogy egyébként többnyire kimondatlanul működött a több ezer éves európai kultúrában.)

Jól látható azonban, hogy bármelyik ideológiát is követjük, a muszlim migránsok által elkövetett erőszakos cselekmények nem magyarázhatóak semmiféle joggal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2019. szeptember 23. 18:59
"Hozzáteszem, hogy a modern konzervatív felfogás ezt annyiban módosította" Te hozzáteszed, aha. Nem kellene pár hét szabadságra menned?
néhai Ch.Pilot
2019. szeptember 23. 11:02
Hazudsz. Naná, a zsurpubi.hu-ról tájékozodsz... :-D
KannibálTatárÚr
2019. szeptember 23. 07:56
"Jól látható azonban, hogy bármelyik ideológiát is követjük, a muszlim migránsok által elkövetett erőszakos cselekmények nem magyarázhatóak semmiféle joggal.” Maga a migráció nem magyarázható emberi joggal. Emberi jog a terület tulajdonlási joga. Tehát ha egy közösség (nemzet) elfoglalt egy területet, ezt a területet nem szállhatják meg idegenek, tehát migránsok sem. Ennek megsértése háborúkhoz vezet. A gyengeelméjű liberálisok menjenek Afrikába és telepedjenek le ott. A hazaiak - igen helyesen - kiirtják őket.
pemete jakab
2019. szeptember 22. 22:05
"A migráció nem alapvető szabadságjog" A komcsik is ezt vallották, ezért voltak lezárva a határok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik