A blöffölések hete

2019. szeptember 21. 09:25

Kérdem én, hogy lehet az, hogy Szijjártó már csak 30-35 millióról beszél, és közülük is csak pár tízezer ért ide? Ennyire javultak az életkörülmények? Vagy elromlott a Fidesz számológépe?

2019. szeptember 21. 09:25
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (egy tiszafüredi választási kampánybeszédében), hogy 2010-ben senki nem jósolta volna, hogy Magyarország az első helyen fog állni az Európai Unióban a gazdasági növekedés ütemét tekintve.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem is áll az első helyen. A leggyorsabban fejlődő uniós ország ugyanis már évek óta Írország, amelynek nemzeti összterméke idén a második negyedében is 5,8 százalékkal nőtt, míg a magyar 4,9 százalékkal. Nem baj, szép ez is, és különben is, lesz ez még így se.

Azt állította továbbá Szijjártó, hogy új fejezetéhez érkezett a migrációs válság, mert Európa környezetében él 30-35 millió ember, aki az életkörülményei miatt bármikor elindulhat Európába.

Ezzel szemben a tény az, hogy elindulni éppen elindulhat, mégis egyre kevesebb indul el. Az idén például 67 ezer érkezett a kontinensre, holott Orbán Viktor 2017-ben megjósolta, hogy 2020-ig 60 millió migráns kelhet útra Afrikából. Kérdem én, hogy lehet az, hogy Szijjártó már csak 30-35 millióról beszél, és közülük is csak pár tízezer ért ide? Ennyire javultak az életkörülmények? Vagy elromlott a Fidesz számológépe? ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. szeptember 23. 13:06
A blöffölések hete" Bolgár elvtárs blöffent egyet... Azért megdöbbentő hogy ezek libsicelebek, Bolgár György, Németh Péter, Révész, Tóta W, stb. milyen gyenge teljesítménnyel is tündököltek a libsimédia egén egészen addig, míg nem lett nemzeti média. Azóta csak blöffentenek, hasbaráznak. terelnek, maszatolnak, és hazudnak. Nem kicsit. Nagyon!
gacsat
2019. szeptember 22. 13:57
Az írek gazdasági növekedése kb annyira az övék, mint amennyire az itteni a miénk.
catalina9
2019. szeptember 22. 11:44
Blöffölések embere...Bolgár elvtárs..és nem csak hetente, hanem életfogytig.
bispora
2019. szeptember 22. 05:52
Ez a baj a Bolgár Gyurikkal: "Nem baj, szép ez is, és különben is, lesz ez még így se." És ezt a magyar GDP növekedéséről bírta mondani egy ezek szerint bolgár ember...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik