Agyalkodók

2019. szeptember 20. 19:02

Szalay Károly
Demokrata
Karácsony Gergelyben van valami meggondolatlan hebrencskedés.

„Már megint kierőlködött magából egy kolosszális ötletet ez a Karácsony Gergely. Kinyilatkoztatta, ha ő lesz a Tarlós, azonnal lebontatja a Szabadság téren a szovjet emlékművel szemben álló, a német megszállás áldozatait gyászoló, meglehetősen nagy terjedelmű, épített és alakos szoborcsoportot.

Aminek az eltüntetése akárhogyan számolom is, hosszadalmas tevékenységet igényel, hiszen elő kell készíteni a nagy horderejű akciót hivatalos úton, engedélyeztetve a cselekményt. Azután komoly pénzekért a hatalmas szoboregyüttest elszállíttatni és hűlt helyét rendbe hozatni.

Vagy úgy gondolja az önjelölt, hogy egyszerűen ledózeroltatja a több elemből álló szerkezetet, és fölszántatja utána a földet? Ez is időt és pénzt kíván, arról nem is beszélve, hogy még hatalomban sincs, máris hatalmaskodási terveket forgat az agyában.

Karácsony Gergelyben van valami meggondolatlan hebrencskedés. Mozgásában, gesztusaiban, arckifejezésében, száján, rángásaiban kapkodó ember benyomását kelti. Mindezen túl terve logikátlan, mert ellentmond az ellenzék kórusban szajkózott Budapest-helyzetképének.

Ugyebár valaminek az eltüntetése negatívum, antiépítkezés. Létezik persze értelmes, okos ellencselekvés, anticselekvés is. Ilyen volt a magyar határkerítés lebontása vagy a berlini fal megszüntetése. Ilyen lehet egy romos vagy veszélyes épület fölszámolása azért, hogy a helyébe újat és biztonságosat, szépet építsünk a közösség hasznára.

Nos, a közösséget nem zavarja ez az emlékmű. Tízmillió embernek eszébe sem jut, hogy ott van. Egy szűk körű, hisztérikus csoportocska háporog miatta az első pillanattól kezdve. De sem a szobor, sem az óbégatás az utca emberét nem érdekli. Ezt az ügyet az induló önjelölt főpolgármester első és ezért nyilván legfőbb programjaként megemlíteni ostobaság. Öngól. Hasonló a »sétáló Budapest« programhoz. A pestiek ugyanis ha akarnak, naphosszat sétálhatnak a fővárosban. Miután már másra alkalmatlan vagyok, én is ezt teszem. Hova és hol akar még sétáltatni az ellenzék? Gondolom, hogy akiket megmart Szókimondóm epéje az elmúlt 25 évben, a sárgába stájgoltatna, vagy mint a franciák mondják: fiche-moi le camp.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még mindig Puzsér jellemzése a legtalálóbb:

Karácsony az a Medgyessy, aki Gyurcsánynak akar látszani.

Nem tudom, miért van az, hogy a magukat oly nagyra tartó ellenzéki szurkolóktól, ettől az ellenzéki B középtől semmi értelmes gondolatra nem futja, csak trágárkodásra. Kitűzték számotokra a Nagy Blanka díjat, és ettől vagytok így felizgulva?

Nem a kommentelőkre gondoltam, hanem a nyíltan trágárkodó, botránypolitizálást folytató ellenzéki közszereplőkre. Kormánypárti tüntetéseken nem hallhatsz olyan beszédet, mint amit Blanka elmondott, nem láthatsz olyan transzparenseket, mint amilyenek ellenzéki tüntetéseken láthatóak, és kormánypárti képviselők nem viselkednek olyan bunkó módon, mint mondjuk Tordai Bence.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés