Öntudatára ébredt egy metrószerelvény Párizsban

2019. szeptember 18. 20:37
Három állomáson száguldott keresztül az automata metrószerelvény – utasokkal a fedélzetén.

Megállókat kihagyva száguldott egy vezető nélküli metrószerelvény Párizsban kedd este. A teljesen automatizált szerelvényekkel működő párizsi 1-es metróvonal egyik kocsija a Louvre mögötti megállótól kezdve három állomást kihagyva továbbszáguldott és kis híján beleszaladt egy előtte haladó szerelvénybe. Csak a Diadalív előtti megállónál fékezett le, ahol végül leszállhattak a rémült utasok.

Az RATP párizsi közlekedési vállalat szerdán megerősítette az eset tényét és „technikai incidensnek” nevezte azt. Még ha az utasokra minden bizonnyal nagy hatással volt is az út, „biztosíthatjuk önöket, hogy nem voltak veszélyben” – közölte az RATP a Twitteren. A cég szerint nem állt fenn annak kockázata, hogy a két szerelvény összeütközik, „mert a jármű a biztonsági intézkedéseknek megfelelően megállt”. Közlésük szerint rövidzárlat okozta a hibát.

A Solidaires nevű szakszervezet felszólította az RATP-t, hogy ne alkalmazzon többé vezető nélküli szerelvényeket. Pénzspórolás céljából ugyanakkor a sok utast szállító 4-es metrót is automata üzemmódra állítják át 2020-ban. Az 1-es és a 14-es vonal után ez lesz a harmadik vezető nélküli metróvonal Párizsban.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És lemondott már a francia közlekedési miniszter?
Csak, mert a felújított orosz kocsiknál, mikor demokrata emberek faékekeket tettek az ajtók alá, provokációként, a teljes magyar haladár oldal követelte, hogy monnyon le, mennnie kell...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés