Kibontotta szirmait a Dália, az ellenzéki női kampány

2019. szeptember 17. 14:53
Varga-Damm Andrea szerint igazi összellenzéki női programot akarnak megvalósítani a résztvevők, akik minden politikai erőt képviselnek.

Összellenzéki „női kampányt” indítanak Dália néven jobbikos politikusnők; minden „valóban ellenzéki” erő képviselői jelezték már részvételi szándékukat – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hangsúlyos témáik között említette a környezetvédelem ügyét, jelezve, programjukat az önkormányzati kampány során elemenként mutatják be, pártlogók nélküli, egységes fellépéssel.

A névválasztásról szólva elmondta, a dália egyszerre jelképezi az őszt, a nőiséget, az örömet és a színességet. Látjuk, hogy nőkből milyen nagy hiány van a politikában, és azt is látjuk, hogy ahol egy nő megjelenik a politikában, akkor mindjárt elsimulnak a dolgok, és mindjárt minden megoldódik – fogalmazott Varga-Damm Andrea.

Arról beszélt, egyre több közéleti szereplő mondja ki, hogy az önkormányzatiságban nincsen igazán helye a szorosan vett pártpolitikának, a helyhatóságoknak is olyan színeseknek kell lenniük, mint a polgárok életének, hétköznapjainak. Közlése szerint a kampánnyal azt is be akarják mutatni az embereknek, hogy nyugodtan választhatnak olyan vezetőket, akiket a közösség érdekei vezetnek, nem pedig sajátjaik.

Ez a kampány alkalmas lesz arra, hogy bemutassuk: a Fidesznek helytartói vannak helyben, akik a központ utasításait és elvárásait teljesítik, míg az ellenzéki önkormányzatok valóban az emberek szolgálatára szerződnek – jelentette ki a jobbikos országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta: kampányukat az önkormányzati választás után is folytatják, de új szervezet létrehozásához nem vezet majd az „országos, széles női politikai program” képviselete, mert ez „mindig is az aktuális ellenzék női programját fogja jelenteni”.

Ismeretes, nem sokkal az EP-választások előtt indult egy hasonló kezdeményezés, a Nők a Parlamentben jelenlegi tevékenysége azonban egy hosszú nyári szünet után csak arra korlátozódik, hogy megossza a DK-, az MSZP-, vagy a Jobbik-politikusok Facebook-bejegyzéseit.

(MTI, Mandiner)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz jól kormányoz, ezek az ellenzéki nők meg gyengécske politikusok.

Miért nem gyöngyvirág például?
Az a megújulást, a fiatalságot, a frisseséget és az ártatlanságot (is) jelenthetné. Ha az egész akció az önkormányzati választások után is folytatódik (?), akkor semmi szükség őszi virágra.
Vagy csak kissé túlkoros ellenzéki hölgyeket várnak?

Az a krizantém lenne. A dália nagyon sokféle, nagyon szép és szagtalan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés