Orbán: Mutassuk meg a világnak, milyen a keresztény szabadságra épített élet!

2019. szeptember 14. 12:13
A hivatását vesztett liberális demokráciákkal szemben Közép-Európában ma a kereszténységből fakadó kulturális és civilizációs életerő nyilvánul meg – fogalmazott a miniszterelnök.

A magyarok küldetése, hogy megmutassák a világnak, milyen a keresztény szabadság eszményére épített élet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton az Országházban, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XII. kongresszusán.

A kormányfő úgy fogalmazott: a hivatását vesztett liberális demokráciákkal szemben Közép-Európában ma a kereszténységből fakadó kulturális és civilizációs életerő nyilvánul meg.

A keresztény szabadságot fenyegető, Európa keresztény kultúráját feladni akaró liberálisok támadásait Közép-Európában eddig sikeresen elhárították, és a keresztény szabadságot kívülről fenyegető veszedelmet, a migrációt is sikerült itt megfékezni – hangsúlyozta Orbán Viktor.

„Ne féljünk kimondani, hiszen már mindenki látja: Magyarország a hegyen épült város, és köztudott, hogy azt nem lehet elrejteni. Nőjünk fel ehhez a küldetéshez, teremtsük meg magunknak és mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk” – mondta.

(MTI)

Összesen 212 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van: a zsenikről is szoktak doktorit írni. Például Jézus pszichéjéről.

Hát még ha tudnád: fel fogja vásárolni Szlovákiát, Erdélyt, Délviodéket, egészen Fiuméig.... ja és közben Kárpátalja sem marad ki., meg Burgenland.
Utóbbi a napokban kért találkozást, közös projektet szeretne, egyelőre...

Ez mind szép és jó, de van egy gond:
Orbán nem lövette le az elnökünket, nem robbantotta szét az ország négy fontos tornyát, és nem szervezett Európát migránsokkal elárasztó arab tavaszt...
A tieid viszont: igen.

Jézust nyugodtan lehet zseninek nevezni, mert embersége szerint is le lehet-kell írni őt. Amúgy sok klasszikus felségcíme van Urunk Jézusnak, de a végtelen lényét-fölségét ezek sem merítik ki. A skolasztika és Hegel terminológiájával, állítás-tagadás-fokozás: állítjuk róla az összes tökéletességet, tagadunk minden hiányt, s a jót-pozitívat is végtelenül felfokozva állítjuk Róla. Egyébként pedig az az ironikus hozzászólásom, amire válaszoltál, nem az Úr Jézusról szólt, az ő példája ott csak egy mellékes illusztráció.

Te komolyan azt gondolod, hogy csak egy-két DK-s gyökér regisztrált tucatnyi nicknéven?????
Mert ha igen, akkor te naivabb vagy mint gondoltam.

A világért nem akarlak kiábrándítani, de Európa lakossága 741,2 millió, úgyhogy már csak e miatt sem lehet " európai polgárok smilliárdjai" Vezéred mellett.
No meg azt a "sok kerítést" is elmagyarázhatnád, mert az érthető ha egy kerítés -például- hosszú, de a beszélt magyar nyelv szerint az, hogy sok kerítés", értelmezhetetlen.
Amúgy ha Vezéred győzött, akkor azt a bizonyos Sargentini jelentést miért fogadta el az EU döntéshozó testülete?????????????

"Meg kell állapítanom újra meg újra: a gyűlölet tényleg vak."
Amilyen szövegeket én kapni szoktam miután kritizálni merem a Vezért, teljesen igazad van.
A gyűlölet tényleg vak (ráadásul még hülye is).

Melyik egyházak csatlakoztak Grétához?
Hol mondja a Biblia, hogy "tegyétek a Földet alattvalótokká."? Sehol!
A szöveg így hangzik: "Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog.” Azután ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen. A mező vadjainak, az ég madarainak s mindennek, ami a földön mozog és lélegzik, minden zöld növényt táplálékul adok.”

Az uralkodás azt jelenti, hogy gondoskodjatok róla.
Isten megáldotta, neki ajándékozta, és a gondjaira bízta a neki és érte teremtett csodálatosan szép világot.

Így sokkal egyszerűbb a világ a számukra.
Mennyivel egyszerűbb arra gondolni, hogy néhány ember kritizálja csak a pártjukat, mint elgondolkodni azon, hogy hátha sok minden igaz abból amit írnak.
Tudod, az agymunka sokakat fáraszt és egyszerűbb számukra birka módjára követni a kolompot...

Ez egy 1962-es? Ki írta a cikket?

A neve sem Tehetetlen Dodó, hanem "Tehetelen Dodó"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés