Telefonon tárgyalt az orosz és a francia védelmi miniszter

2019. szeptember 4. 8:28
A regionális válságok kezelésére és a fegyverzetellenőrzés kérdéseire kiterjedő lehetséges együttműködés volt a téma.

A regionális válságok és a fegyverzetellenőrzés kérdéseire kiterjedő „együttműködés lehetséges útjairól” folytatott telefonos megbeszélést kedden Florence Parly francia és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter – közölték Párizsban.

A francia védelmi minisztérium nyilatkozata szerint a két miniszter „áttekintette a fegyverzetkorlátozás, valamint az ukrajnai, a közel-keleti, a Perzsa-öböl menti és a Közép-afrikai Köztársaságban zajló válságok kérdéskörét”.

A felek azokat a témákat vették sorra, amelyekre Florence Parly és Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter visszatérnek majd jövő hétfői moszkvai látogatásukon – fűzte hozzá a nyilatkozat.

Emmanuel Macron francia államfő augusztus végén kijelentette, hogy „újra kellene gondolni az Oroszországhoz fűződő viszonyt” és „feltárni a közeledés módjait”, Macron ugyanakkor feltételeket is szabott

Franciaország mindenekelőtt azt várja, hogy sikerüljön előrelépést elérni az ukrajnai válság rendezésében, amely mérgezi a Moszkvához fűződő viszonyt, amióta a Krím félsziget 2014-es elcsatolása miatt az Európai Unió büntetőintézkedéseket hozott Oroszországgal szemben.

A francia államfő múlt hét elején bejelentette, hogy a normandiai négyek – Oroszország, Ukrajna, Franciaország és Németország – szeptemberben felújítják tanácskozásaikat a kelet-ukrajnai válság feloldására, és csúcstalálkozót szerveznek a következő hetekben konkrét eredmények elérése érdekében.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés