Fodor Gábor: Voltak sikerek, de nem sikerült elérni a kitűzött célt

2019. augusztus 30. 11:14
Fodor Gábor az önkormányzati választások végéig viszi még a pártot.

A Liberális Párt leköszönő elnöke, Fodor Gábor volt a Hír TV vendége.

Elmondása szerint noha voltak sikereik, nem sikerült elérni a kitűzött célt, hogy a liberálisok nem tudták önállóan elérni az 5%-os bejutási küszöböt. A leköszönő elnök szerint azonban a hajó nem süllyed, hiszen jelenleg is vannak embereik akik önkormányzatokban vagy a parlamentben dolgoznak.

Távozásakor azt nyilatkozta: „Az újfajta ellenzéki összefogás olyan embert kíván, akit nem terhelnek a múlt vitái.” Ez alatt azt érette, hogy meglátásai szerint Magyarországon illiberális rendszer épül, így szerinte nagy szükség van egy liberális párta, ellenpólusként. Emiatt azonban sok vitája volt a kormánypárttal, illetve az ellenzéki pártokkal is sok volt a konfliktus.

Elmondása alapján az ellenzéknek sajnos nincs más esélye, mint a lehető legszélesebb körű összefogás. Azonban kijelentette: alapvetően szerinte ez nem tesz jót, hiszen abba az irányba nyomja az országot, hogy két pólusúvá váljon a politika. Ez leegyszerűsít dolgokat, eltűnnek értékrendek, eszmevilágok, és sok ember nem fogja megtalálni azt a politikai erőt, akire jó szívvel szavazhatna.

Fodor Gábor az önkormányzati választások végéig viszi még a pártot. A teljes ellenzéki koalícióról elmondta, hogy véleménye szerint egyébként, mind a szélső jobbal, mind a szélső ballal veszélyes az összefogás.

A liberális eszme vonzó” – foglalja össze. „De a jobb- és baloldal közötti csatározásban nekünk nem volt annyi muníciónk, stabil hátterünk, ami lehetővé tette volna, hogy ez az eszmevilág közelebb kerüljön az emberekhez.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés