Fodor Gábor: Voltak sikerek, de nem sikerült elérni a kitűzött célt

2019. augusztus 30. 11:14
Fodor Gábor az önkormányzati választások végéig viszi még a pártot.

A Liberális Párt leköszönő elnöke, Fodor Gábor volt a Hír TV vendége.

Elmondása szerint noha voltak sikereik, nem sikerült elérni a kitűzött célt, hogy a liberálisok nem tudták önállóan elérni az 5%-os bejutási küszöböt. A leköszönő elnök szerint azonban a hajó nem süllyed, hiszen jelenleg is vannak embereik akik önkormányzatokban vagy a parlamentben dolgoznak.

Távozásakor azt nyilatkozta: „Az újfajta ellenzéki összefogás olyan embert kíván, akit nem terhelnek a múlt vitái.” Ez alatt azt érette, hogy meglátásai szerint Magyarországon illiberális rendszer épül, így szerinte nagy szükség van egy liberális párta, ellenpólusként. Emiatt azonban sok vitája volt a kormánypárttal, illetve az ellenzéki pártokkal is sok volt a konfliktus.

Elmondása alapján az ellenzéknek sajnos nincs más esélye, mint a lehető legszélesebb körű összefogás. Azonban kijelentette: alapvetően szerinte ez nem tesz jót, hiszen abba az irányba nyomja az országot, hogy két pólusúvá váljon a politika. Ez leegyszerűsít dolgokat, eltűnnek értékrendek, eszmevilágok, és sok ember nem fogja megtalálni azt a politikai erőt, akire jó szívvel szavazhatna.

Fodor Gábor az önkormányzati választások végéig viszi még a pártot. A teljes ellenzéki koalícióról elmondta, hogy véleménye szerint egyébként, mind a szélső jobbal, mind a szélső ballal veszélyes az összefogás.

A liberális eszme vonzó” – foglalja össze. „De a jobb- és baloldal közötti csatározásban nekünk nem volt annyi muníciónk, stabil hátterünk, ami lehetővé tette volna, hogy ez az eszmevilág közelebb kerüljön az emberekhez.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... hiszen jelenleg is vannak embereik, akik önkormányzatokban vagy a parlamentben dolgoznak."

A régi SZDSZ azon tagjai, akik nem találtak másik gazdatestet. (DK, MSZP, LMP, Momentum, Együtt, egyebek). Vagy akik egyetlen más gazdatestnek sem kellettek.

Lustaságból nem is épülhet semmi.

1990 óta mindennemű teljesítmény, az utóbbi hosszú években pedig már támogatottság nélkül tudott megélhetési politikus lenni. Ez azért siker...

Lusta disznó. A többi liberális formáció legalább próbált reagálni azt aktuális közéleti témàkra, ez a semmirekellő meg évente kb kétszer, ha előkerült, akkor sokat mondok.

Viszlát és kösz a semmit.

Miért? Lesz egyetlen jelöltjük is ősszel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés