DK: Az unió kényszerítse ki az euró magyarországi bevezetését!

2019. augusztus 29. 15:57
Az euró árfolyama napokon belüli történelmi csúcsra drágulhat a forinttal szemben, amit az egész ország megérezhet – fejtette ki Molnár Csaba.

A Demokratikus Koalíció az Európai Parlamentben kezdeményezi, hogy az unió jogi eszközökkel kötelezze Magyarországot az euró bevezetésére, amit korábban népszavazással megerősített csatlakozási feltételei között vállalt – mondta Molnár Csaba, az ellenzéki párt EP-képviselője, alelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A politikus kifejtette, az euró árfolyama napokon belüli történelmi csúcsra drágulhat a forinttal szemben, amit nemcsak a külföldön nyaralók, hanem az egész ország megérezhet. 

Az euró drágulása ugyanis az üzemanyagok, majd azon keresztül az élelmiszerek és a gyógyszerek árának emelkedéséhez vezet – mondta Molnár Csaba. Hozzátette, hogy az infláció már most is hétéves csúcsán van.

A DK EP-képviselője aláhúzta, a helyzet javítása érdekében azonnal be kell vezetni az eurót, ami a magyar gazdaságnak is jót tenne, továbbá a lakosság többsége is egyetért vele. 

(MTI)

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Fegyverbe!" Feri beolvassa német Leopard tankkal Szolnokra bevonulva az Euronews csatornán a német birodalmi pénzeszköz kötelező hasznàlatàt Magyarisztán provinciàn.

Igazi szoci megfogalmazás: lakosságként tekint ránk. Ő lehet, hogy itt csak egy lakos.......

Még a rubel sem volt kötelező.

A magyar gazdaság egyik sikeres összetevője a forint.
A szakember DK ezt akarja likvidálni.
"Orbán Viktor, 2008 április, Parlament."
Állat, az 2008-ban volt.
ma 2019-et írunk.
Akkor a tiki-taka ment, ma a teljes pályás rohanás.
Teljesen más a kettő, egymáshoz nem hasonlítható.

A görög kormány màr Berlinben székel. Taljànok most kaptak megint egy bolsevista kormànyt korlàtlan afrikai behajózhatósággal.

De jobban kalkulàl ha 400-al osztja.

A Dobrev Klein tankok elébb vonuljanak be UK-be, Dániàba, Svàjcba, Norvégiába, Svédországba,:Lengyelországba, Csehiába! Ott kényszerítgessenek!

Az IMF-et vezette be a Szabadság téri irodájába. MNB, màsodik emelet.

Ki adott ennek a szerencsétlen Molnár Csabának jogi diplomát?
Az EU senkit sem kötelezhet eljárási úton az euró bevezetésére. Nincs is céldátum. Ugyanakkor a magas adósságszolgálat, a gazdaság szerkezete miatt - amit a főnöke jól elkúrt - nem is lenne ildomos és a jelenlegi állás szerint az átváltás is csak kárt okozna.

Nem kell külföldre menni nyaralni, elég jó és biztonságos itthon is és akkor nem kell valuta.

Az euróövezetnél a termelés, fogyasztás lejtőn van és bármikor bekövetkezhet az euró válsága, amely minden euróövezetbe tartozó országra negatív hatást gyakorolna.

Az euróövezethez való csatlakozással csökkenne az MNB lehetőségei és teljes mértékben kitettséget jelentene az EKB felé.

Így most szóba se kerülhet az euró bevezetése.

Ez a szerencsétlen inkább arról regéljen, hogy főnökének a kormányzása alatt miért nem sikerült teljesíteni a Maastrichti kritériumokat teljesíteni.

A lomizásért, lejmolásért euróban fizetnek?

És mégis mi jó lenne abban a "lakosságnak", ha a történelmi csúcsponton váltaná át a teljes vagyonát (és nemcsak a nyaralásra szánt pénzét) Euróra?

Ezzel kapcsolatban az Index a következőket is írja:

"Orbán Viktor és a 300 forintos euró

Bár Orbán Viktor valóban mondott sok okos és kevésbé okos dolgot az elmúlt évtizedekben, és néha igen tanulságos megfigyelni, mekkora ellentmondásban vannak egymással a pár év különbséggel elhangzott mondatai, a mostani idézetnél erősen kilengett a hoax-o-méter. Nem csak a tartalma miatt, de azért is, mert az állítólagos idézet unortodox helyesírása, és meglehetősen szabad kisbetű-nagybetű használata tipikusan a kamu idézetek kitalálóira és terjesztőire jellemző."
https://index.hu/tech/hoax/201..
https://hvg.hu/tudomany/201303..

Aki ilyen terjeszt, csalásért, hitelrontásért be kellene zárni. Az OPNI jó hely lenne, de úgy látszik nem véletlen, hogy a Gyurcsány kormány felszámolta.

Hol vannak a Lipót egykori betegei? - teszi fel a kérdést http://medicalonline.hu.
http://medicalonline.hu/eu_gaz..

Ma már tudjuk a választ; a DK-ban.

"Évről évre felmerül a kérdés, és ezzel együtt fel is lángol a vita arról, mikor vezetik be, és egyáltalán érdemes-e bevezetni Magyarországon az eurót. Az uniós közös valuta használatáról nem véletlenül nehéz dönteni, rengeteg előnye, de hátránya is van. Dánia sem használja például az eurót, és a svédek sem sietik el a bevezetését."

"A 2008-as válság felhívta a figyelmet arra, hogy a közös pénz le is tudja gyengíteni Európát, abból a szempontból, hogy a válságkezelést nehezen oldották meg. Az Egyesült Államokban egy év alatt sikerült a válságot kezelni, míg Európának ez két és fél esztendőbe tellett."

Szerintem meg az EU a mai napig nem tudta megoldani és nincs kizárva, hogy úton van a következő válság. Németország már elindult az unordoxia útján, hogy élénkítse a gazdaságát.

Vonuljanak be az EU harckocsik, mert Ozirisznek nem tetszik az árfolyam. 2008 óta nagyon sok valuta árfolyama változott, ami 2008-ban érvényes volt, az mára nem az. A gazdaság már csak így működik.

Már elnézést: ez nem nettó hazaárulás?

Összefogás
"Karácsony Gergely kilakoltatna egy autista kisfiút, akit korábban kampányeszközként használt"
https://www.origo.hu/itthon/20..

Molnár Csaba az országot gazdasági csődbe / is /vezető Gyurcsány kormány egykori minisztere primitív-bunkó politikai percemberke.

Úgy, ahogy a Szovjetunió kényszerítette ránk a rubelt. Még az öreg Apró se volt ilyen hülye.

Csak egy kérdés. Jó hülyének lenni? Ti tényleg azt hiszitek, hogy ez így megy ? Legfeljebb, abban a gyenge agyatokban. De egyéb dolgokról már ne is beszéljünk, mert az nektek igencsak nem értelmezhető, mert kell hozzá némi szellemi kapacitás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés