Szeretne egymillió eurót nyerni?

2019. augusztus 24. 11:49

Akkor bizonyítsa be, hogy Bielefeld nem létezik.

2019. augusztus 24. 11:49

A Nyugat-Németországban található Bielefeld önkormányzata egymillió eurót ajánl annak, aki minden kétséget kizáróan képes bebizonyítani, hogy a város nem létezik – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A lap szerint huszonöt évvel ezelőtt jelent meg az első olyan cikk az interneten, amely azt igyekezett alátámasztani, hogy a nyugat-vesztfáliai város tulajdonképpen nem is létezik. A város önkormányzata ennek a „versenynek” a segítségével igyekszik leszámolni a legendával. A város marketingesei a cikk szerint tényleg komolyan gondolták a pénzjutalmazást.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. augusztus 25. 15:54
Hülyeségekkel nem lehet megvesztegetni.
Rasdi
2019. augusztus 25. 12:48
Azért érdemes lenne a kérdéshez megnézni, hogy mit állítanak azok, amik szerint "nem létezik". Esetleg a város történelmével kapcsolatban teszik ezt az állítást. Vagy hogy a "városi rang" hivatalos megadása nem történt meg. "Csak" kialakult a történelem folyamán, és mintegy hallgatólagosan elfogadottként kezdett városként funkcionálni. Ez esetleg elképzelhető, hogy a német egyesítés során nem vették figyelembe, hogy korábban az adott választófejedelemség területén levő településnek az adottságai ellenére nem volt meg a "városi" címe.
Akitlosz
2019. augusztus 24. 23:44
Aki állít valamit neki kell azt bizonyítania. Bielefeld önkormányzata talán be tudja bizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy nem létezik lyukas fogú, hét fejű, tűzokádó sárkány?
Akitlosz
2019. augusztus 24. 23:40
Csak nem ott is önkormányzati választás lesz? Nagyon ráérnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik