Flamand politikusok: Egy euróért Trumpé Belgium vallon része!

2019. augusztus 23. 8:56
„Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné. Jelentkezzen nálunk!”

Belga flamand politikusok felajánlották Belgium vallon vidékeit Donald Trump amerikai elnöknek egy euróért – jelentette csütörtökön este a Fox amerikai televízió.

A tréfának szánt ajánlatot az Új Flamand Szövetség nevű flamand konzervatív párt ifjúsági szervezete tette.

„Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné. Jelentkezzen nálunk” – írták Twitter-üzenetükben.

A bejegyzést fotóval egészítették ki, amelyre Trump feliratú felhőkarcolót montíroztak. A fénykép ahhoz hasonlított, amelyet Donald Trump tett közzé a hét elején, grönlandi tájba ágyazva egy felhőkarcolót, azzal a szöveggel: „Ígérem, hogy ilyet nem csinálok Grönlandon!”

Az amerikai elnök azt követően viccelődött így, hogy a múlt hét végén nyilvánosságra került: szűk körben többször is felvetette Grönland megvásárlásának lehetőségét

Belgium két közössége – a holland nyelven beszélő Flandria és a francia nyelvű Vallónia lakossága – között mindig volt rivalizálás, vagy éppenséggel feszültség. Az elmúlt években Flandriában jelentősen megerősödtek a két csoport elszakadását szorgalmazó pártok. Az Új Flamand Szövetség a 150 tagú belga parlamentben 43 képviselői bársonyszékkel rendelkezik.

Donald Trump Grönland megvételére vonatkozó felvetését egyébként sem a Dán Királyság – amelynek része az autonómiát élvező Grönland -, sem a grönlandi lakosság nem találta viccesnek. Mette Frederiksen dán kormányfő úgy nyilatkozott, hogy a sziget nem eladó.

Katrín Jakobsdóttir izlandi kormányfő pedig csütörtökön azt mondta, hogy nem tudja fogadni Mike Pence amerikai alelnököt, aki szeptember elején a szigetre látogat, mert éppen akkor külföldön lesz.

Trump „undoknak” minősítette a dán kormányfő nyilatkozatát, és lemondta jövő hétre tervezett koppenhágai látogatását.

 

 

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi nem akarjuk megvenni? Lenne egy magyar gyarmat.

A falmandok alájuk fognak menni árban.

arrafelé nagyon nem az a helyzet, mint amire te utalsz. a flamandok és a vallonok úgy utálják egymást, mint a szart. az anyacégünk több év küszködés után feladta a harcot, és nyitott két képviseletet belgiumban, mert amíg egy iroda volt, kénytelenek voltak mindkét csoportból felvenni embereket, ugyanis nem hajlandók megszólalni egymás nyelvén. így meg, hogy egy irodába voltak összezárva, a végnélküli intrikák és összeszólalkozások mentek.
kb mint a szerbek és horvátok a jugoszláv "álom" idején...

Mondjuk úgy, hogy Mohácsnál kiestünk a gyarmatosítási versenyből, kb. a startvonalon. Korábban a Balkánon azért lelkesen próbáltuk betölteni a Bizánc hanyatlásával keletkezett űrt.

Hát, igen. Ahogy Örkény írta, nekünk, főemlősöknek nem mindegy, hogy mi darálunk, vagy minket darálnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés