Listázzák a románokat Lipcsében?

2019. augusztus 22. 12:47

A határon túli románok ügyeiért felelős miniszter diszkriminációt kiáltott.

2019. augusztus 22. 12:47

A határon túli románok ügyeiért felelős miniszter a minisztérium honlapján számolt be róla, hogy a lipcsei rendőrség arra kérte a város szállodáinak az illetékeseit, hogy azonnal jelentsék, ha román állampolgárságú vendégeket szállásolnak el – írja a Főtér.ro.

Natalia Intotero, a határon túli románok ügyeiért felelős miniszter a közleményben úgy fogalmazott:

Elfogadhatatlan, hogy a Németországban élő, vagy ott turistáskodó román állampolgárokat ilyen módon diszkriminálják, rossz fényben tüntetve fel ezáltal a román nemzetet.

A román szaktárca információi szerint több mint 850 ezer román állampolgár tartózkodik életvitelszerűen Németországban, ezzel az ötödik legnagyobb kisebbséget alkotják az országban.

(a kép forrása: Főtér.ro)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2019. augusztus 23. 10:49
Az itthoni ballibák "Bezzegromániájának" állampolgárait listázzák... Majd botmixeres Katka felszólal az érdekükben az EU-parlamentben, ő szereti a bocskorokat, fényképezkedett is velük.
tango47
2019. augusztus 23. 00:21
Hát, ha eltűnne valami, tudják, hogy hol kell először keresni.
Megtalálta
2019. augusztus 22. 14:18
A román nem nemzet, hanem foglalkozás.
Zsoel
2019. augusztus 22. 13:16
Nem baj. Szokják csak a listázást már most, arra az időre tekintettel, amikor majd Erdély visszakerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik