Putyin: Fegyverkísérlet során történt a halálos robbanás

2019. augusztus 21. 19:43
Az Arhangelszk megyében történt robbanásban hét ember halt meg.

Fegyverkísérlet során történt az észak-oroszországi Arhangelszk megyében augusztus 8-án, egy katonai létesítmény területén bekövetkezett halálos baleset – erősítette meg Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Helsinkiben, Sauli Niinistö finn államfővel közös sajtótájékoztatóján. Putyin aláhúzta, hogy Moszkva nem tehet mindent közzé a robbanásról, tekintve az ügy katonai természetét. Azt sem hozta nyilvánosságra, hogy milyen fegyverrendszert teszteltek.

Ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a hattérsugárzás mértéke normális szinten van az incidenst követően. Mint mondta, a jövőben egy jobb mechanizmusra van szükség az értesülések megosztására ilyen jellegű szerencsétlenségek bekövetkezte esetén. A Roszatom orosz állami atomenergia-vállalat korábban azt közölte, hogy szakemberei egy „rakéta részét képező radioizotóp energiaforrással kapcsolatos tevékenységet folytattak” a detonáció idején, amelyben hivatalos közlés szerint a vállalat öt, az orosz védelmi minisztériumnak pedig két alkalmazottja vesztette életét, és további hat ember megsérült.

(MTI)

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem tudtok gyártani működő számítógépet, okostelefont, autót, háztartási eszközöket, atomerőművet, és egyre nyilvánvalóbb, hogy fegyvert sem..."

Hát, ez esetben nagyon tájékozatlan vagy. Gyártanak személyi számítógépeket, laptop-ot stb. méghozzá saját gyártmányú orosz processzorokkal ELBRUS néven, négy iletve nyolc magos processzorokat.

Így néznek ki: https://www.extremetech.com/wp..

Gyártanak okostelefonokat is, méghozzá mindkét oldalán displey-el ellátva. Az egyik oldalon a megszokot diszpley található, tulsó oldal egy orosztalálmányú "elektronikus tintával" ellátott displey van.
Íme egy régebbi típus: https://www.youtube.com/watch?..

Az, hogy te valamiről nem tudsz, az nem jelenti azt hogy nincs. Itt, az EU-ban nem nagyon tudjuk milyen technológiákkal rendelkeznek. Akiknek viszont némi információi vannak, azok legalább tudják, hogy nem lehet őket lenézni.

"én 2013-óta csak orosz mobilt használok."

Lehet ezt a típust használod?

https://www.amazon.in/s?k=yota..+3+mobile+phone&i=electronics&crid=34YHPCK2086JM&sprefix=yotaphone%2Celectronics%2C221&ref=nb_sb_ss_i_5_9

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés