Merkel szerint Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat

2019. augusztus 20. 14:58
„Ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket” – mondta a kancellár.

A páneurópai piknik 30. évfordulóján Sopronba látogatott Angela Merkel német kancellár, aki közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktorral. Az itt elhangzottakkal kapcsolatban elkezdett terjedni az az álhír, hogy Merkel nem mondta, hogy Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat, és hírhamisítás történt. A félreértések elkerülése végett közöljük a kancellár által mondottak egy részét, amely alapján egyértelmű, hogy valóban a kohéziós forrásokra mondta a kancellár, hogy „Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket”.

„Először természetesen a kétoldalú kapcsolatainkat vettük tekintetbe. Ebben az összefüggésben azt szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon fontos, hogy tényleg sokat kereskedik egymással a két ország, és hogy sok közvetlen befektetés érkezik Németországból Magyarországra ezeknek a cégeknek is az előnyére, tehát ebből Németország is profitál. A kereskedelmi mérleg 55 milliárd euróval nemcsak átfogó, hanem kiegyensúlyozott is. Ez azt jelenti, hogy a nemzetgazdaságaink szorosan össze vannak kötve. Ha arról beszélünk, hogy a kohéziós és strukturális források milyen céllal kerülnek felhasználásra, azt kell mondanunk, hogy ezeket a forrásokat úgy használják fel, hogy az növelje a konvergenciát az Európai Unióban. Ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket. Németország örül, hogy munkahelyekkel járulhat hozzá ehhez.”

A fordítás a német kancellár hivatalos oldalán (bundeskanzlerin.de) található leirat alapján készült.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Maga egész nap ugrásra készen ül a klaviatúra előtt, hogy azonnal lecsaphasson egy friss cikkre?

(Bár időnként átsasszézik a 444-re és sokkal moderáltabb stílusban alájátszik a hangadó hordának,amint látom.)

Máskor is ezt csinálja, akkor mit ünnepel?

Az Index nem hazudik:
"Merkel: Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket" – szalagcím, Index, 2019, augusztus 19.

"Úgy hírlik hogy nem mondta.
Az M1 ismét hazudott nekünk."

aztán, amikor kiderül, hogy de igenis mondta, akkor bocsánatkérés helyett közölsz egy tökéletesen irreleváns információt, miszerint nem hiszel Merkelnek.
igazi jellem vagy, bravó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés