A jövő elkezdődött?

2019. augusztus 12. 19:05

Bogár László
Magyar Hírlap
Még az sem kizárt, hogy Donald Trump egy, a birodalmi és a nemzetállami Amerika jövőjét vele azonos értelmezési keretbe helyező demokrata párti jelölttel mérkőzhet meg majd bő egy év múlva

„Több évtizednyi távolságból visszatekintve szinte egészen bizonyosan fontos határkőként emlékeznek majd Donald Trump egyre nagyobb valószínűséggel két elnöki periódusára. Legelőször is arra, hogy az egész, globális véleményhatalomként tételeződő média abszolút evidenciaként kezelte, hogy Donald Trump kizárólag azért van »bekészítve«, mert ugyebár egyrészt a „demokratikus választáshoz” mégiscsak legalább két jelölt kell, másrészt pedig azért, hogy kellő »kontraszt« legyen. Vagyis, hogy minden választó számára nagyon világosan látszódjon, hogy nincs választása a választáson, hisz teljesen nyilvánvaló, hogy Hillary Clinton az »igazi« jelölt, Trump szerepe csupán annyi, hogy érzékelhető legyen, miféle veszélytől is menti meg az amerikai népet Clinton.

Máig sem igazán tisztázott lélektani mechanizmusok nyomán azonban a választónak egy idő után elege lett abból, hogy csak azt hallja mindenfelől, hogy nincs választása. Tudod mit, kérdezett vissza, de van, van választásom, íme, itt van! Persze ha némileg mélyebb elemzést végzünk, a következőkön kellene kicsit eltöprengenünk. A 2016-os történelmi jelentőségű választás először tett kísérletet – méghozzá összességében sikerrel – a beszédtér gyökeres átalakítására. Először nyílt meg a lehetősége annak, hogy elbeszélhető legyen a lényeg. Az, hogy az egyre gyorsabban hanyatló amerikai birodalom egyre gátlástalanabbul próbálja kifosztani a világot és benne saját nemzetállami talapzatát is.

Úgy, hogy közben ráadásul elképesztő gyorsasággal növeli azt a csillagászati méretű adósságtömeget, amit persze a nemzetállam Amerikának kellene visszafizetni. Bár ez sohasem fog megtörténni, de már az ezért fizetendő éves kamat is ezermilliárd dollár körül van, és ami igazán megrendítő, hogy a fedezetlen követelések állománya veszedelmesen megközelítette Amerika egész anyagi vagyonának tömegét. Vagyis még egy-két évtized, és a nemzetállam Amerika »negatív« összvagyonnal bír majd. És ha nem akarja tétlenül várni, hogy az egy-két évtizeden belül összeomló birodalom romjai alatt lelje halálát, akkor cselekednie kell. Donald Trump a nemzetállam e törekvését próbálta/próbálja megfogalmazni és képviselni. Ám e törekvésnyalábnak már a szimpla elbeszélhetősége is iszonyúan nehéz és konfliktusokkal teli folyamat, következetes stratégiai szintű képviselete pedig egyelőre szinte megvalósíthatatlannak látszik.

Trump ugyan alkatából és üzletemberi jártasságából adódóan próbál valahogy úrrá lenni azon a csapdán, amit egyrészt a birodalmi Amerika »láthatatlan« hatalmi struktúrái (amit leginkább a média testesít meg), másrészt a saját adminisztrációjába eleve »beleépített« birodalmi »állam«, amit az amerikai politikai közbeszéd deep-state-ként, vagyis »mély-államként« nevez meg, satuként jelenít meg körülette. Küzdelme akkor sem lenne hiábavaló, ha belebukna 2020-ban, de egyre több jel utal arra, hogy növekszik újabb győzelmének az esélye. Ám ez attól is függ, hogy vajon ki lesz az ellenfele jövő novemberben. És talán ez lesz az elmúlt évtizedek amerikai politikatörténetének legizgalmasabb fejezete.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem akarom a mellemet verni, de szó szerint ugyanezt próbáltam leírni, Bogár László előtt, akit igen tisztelek, íme:

OberEnnsinnen 2019. augusztus 12. 09:56
A János jelenések könyve időszakát éljük.
Csak azt nem tudjuk, hányadik oldalát.
Az bizonyos: Sátán rendkívüli erővel van jelen, irányít, befolyásol ott mindenképp, ahol a Jézusi tanításnak vannak gyökerei. Mindenekelőtt, a fehér keresztény világban.
Ez a Sátán-dominancia időszak: az 1920-as Párizs-Versailles-i "békeszerződésekkel" vette kezdetét.
Aminek kimunkálásában Jézus-ellenes erők szorgoskodtak.
FED, 1916-os ÚJ Háború elindítása a cionizmus jegyében, majd Versailles... Trianon Palota.
Azóta a világ nyaka a Sátán kötelén lóg és ebben a kötélben az Egyesült Államok, mint nemzetállam, vastagon létrehozó-részes volt.
Ma már ők maguk is a kötél végére kerültek, a másik kettő sátáni állammal: Franciaországgal és Nagy-Britanniával együtt..., aki a Sátán szolgálatába szegődik, önmaga ítéletét írja alá.

A magyar: a Sátán ellensége, Istenhez tartozó.

1100 év magyar történelme erre a bizonyíték.
"A Magyar Monarchia a népek börtöné"-től a Craiovai UEFA-ítéletig...
...A Sátán-i erő mely országot, mely népet gyaláz, gyanúsít, rossz hírét kelti, befeketít, minden tudattorzító eszközével?

A Magyart.

(Mindentől függetlenül: Trump lehetne, aki megmenti az USA-t, hogy a luciferi aljavilág véglegesen maga alá gyűrje a Népét. Emberfeletti a küzdelme, de végső soron az USA, fentiek okán: nem kerülheti el sorsát!)
Amikor Woodrow Wilson - a luciferiek nyomására - kinevezte Brandeist főbírónak, és rábólintott a FED-re: eldőlt.)

Persze, igazad van, de két ember egymástól függetlenül, ritka, ha ugyanazt írja.
Ilyesmi csak a különös embereknél volt gyakorlat.

"Donald Trump egyre nagyobb valószínűséggel két elnöki periódusára"?

Ezt meg honnan?

Mindenhol a Trumpra meggyőződésből szavazók kiábrándultságát látom, olvasom. Nincs lecsapolva a mocsár, nincs fal, több (illegális) bevándorló mint Obama idején, ámokfutó lánya-veje, stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés