Erdogan: Törökország nem ismeri el a Krím-félsziget orosz megszállását

2019. augusztus 7. 22:04
A török elnök szerdán úgy fogalmazott, hogy nem ismeri el a Krím elcsatolását, miután Zelenszkij ukrán államfő kétnapos látogatást tett az országban.

Törökország nem fogja elismerni a Krím-félsziget „illegitim" orosz bekebelezését – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán az ankarai államfői palotában, a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott találkozóját követő közös sajtótájékoztatón.

Megerősítve eddigi álláspontját Erdogan leszögezte: Törökország számára ezentúl is prioritás a krími tatárok jelenlétének, identitásának, kultúrájának védelme, valamint a szabadságjogaik biztosítása történelmi szülőhazájukban.

Zelenszkij megköszönte a török elnöknek, hogy Ankara álláspontja változatlan Ukrajna területi integritását illetően. 

A két vezető elmondása szerint megbeszélésük során kiemelten foglalkoztak az országaik gazdasági kapcsolatait érintő kérdésekkel, beleértve a tervezett szabadkereskedelmi megállapodást. Zelenszkij jelképesen meg is hívta a török üzletembereket Ukrajnába. Mint fogalmazott: személye a garancia, hogy nyugodtan dolgozhatnak ott.

Zelenszkij kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Törökországba. Csütörtökön Isztambulba utazik, ahol I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka fogadja.

(MTI)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Majd a ruszkik meg elismerik Kurdisztánt, azok "identitásának, kultúrájának védelme, valamint a szabadságjogaik biztosítása történelmi szülőhazájukban" címszóval. ????"

Ördogán talán területi-statusquo-személettel éppen a kurd terület elcsatolása feletti félelmében szolidarít krim-ügyben az ukrán elnökkel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés