Világszenzáció: Maurer-fókusz egy évig a Tate-ben

2019. augusztus 4. 12:07
2020 július 5-ig látható az a kiállítás a londoni kiállítótérben, amely Maurer Dóra pályájának mintegy öt évtizedét öleli fel.

Ahogy azt az Artportal.hu írja, a Dóra Maurer című kiállításon 35 mű látható, részben a Tate saját gyűjteményéből, részben magángyűjtőktől, és a tárlatban öt olyan mű is helyet kap – emeli ki az intézmény – amely ajándékozással a Tate kollekciójába kerülhet. A válogatás a művész sokszínű tevékenységének keresztmetszete, hiszen szerepelnek grafikai munkái, festményei, fotói, fotó alapú, konceptuális művei és filmjei is.

A Tate kiállításáról szóló közlemény kiemeli, hogy Maurer Dóra a rendszerváltás előtt a független művészeti színtér fontos figurája volt, más, szabadon gondolkodó alkotókkal, zeneszerzőkkel, képzőművészekkel, irodalmárokkal, elméleti emberekkel együtt. Az 1937-es születésű művész alapvetően grafikusi képzést kapott, 1955 és 1961 között tanult a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő-, illetve képgrafika szakán – korai grafikai munkáiból 2017-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem rendezett kiállítást.

A kiállításról bővebb információkat itt találhat (angol nyelven)!

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gratulálok. És sok vevőt majd.

Most vagy akkor? Amúgy én is először hallom a nevét. Van egy Kisképzőbe járó ismerősöm, megkérdem, ő ismeri-e.

Nem vagyok rá büszke, tényleg kíváncsi vagyok rá, de Londonba azért nem tervezek elmenni. Amúgy adnál egy listát, hogy kik azok a kortárs magyar képzőművészetből, akiket ismerni kellene?

Nota bene a Kisképzős ismerősöm sem ismeri a hölgyet. Lecsesztem, kamasz még, talán formálható... Ha ilyesmiből akar élni, tudnia kell azokról a kortársakról, akik egy londoni kiállításig eljutottak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés