Irán és Szaúd-Arábia szerint Izrael megsérti a női jogokat

2019. július 28. 14:40
Az ENSZ 54 tagállama szavazta meg azt a határozatot, ami elítélte a zsidó államot.

Az Azonnali számolt be arról vasárnap, hogy az ENSZ fórumán hét uniós ország is megszavazta Izrael elítélését a nők jogainak, illetve az egyetemes emberi jogos megsértése miatt. Mint a Jerusalem Postra hivatkozva közölték, a Gazdasági és Szociális Tanács ülésén 54 nemzet képviseltette magát, de Izrael volt az egyetlen olyan ország, ami törvénysértőnek és problémás helyszínnek lett nyilvánítva.

A tanács állásfoglalása szerint  Izrael „az izraeli megszállás jelentős akadályt jelent a palesztin nőknek és lányoknak jogaik érvényesítésében”, egy másik közös állásfoglalás pedig úgy általában az emberi jogok megsértését emelte ki a megszállt területeken.

Mint ahogy az a portálon olvasható, az állásfoglalásra csak az USA és Kanada szavazott nemmel, többen tartózkodtak, de a szavazás legabszurdabb részére talán szerintük az volt, amire az egykori ENSZ-nagykövet, Nikki Haley hívta fel a figyelmet Twitteren: az összes arab ország Izrael ellen szavazott a nők jogainak megsértéséről szóló szövegnél.

„Megdöbbent, hogy az ENSZ elnézi ezeket a szavazásokat. Az emberi jogok kiröhögése megengedni Szaúd-Arábiának, Iránnak, Pakisztánnak vagy Jemennek, hogy Izraelt szavazzák meg a világ egyetlen országának, ahol sérülnek a nők jogai” – áll a rövid összefoglalójában.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazuk van! Például Szaúd-Arábiában már autót is vezethetnek a nők!

Vicc, az arab olaj maffia csápjai mindenhol ott vannak, és ezek azok akik hazánk felett is ítélkeznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés