Berlinben tüntetett Greta Thunberg

2019. július 19. 14:17
Merkel szerint Thunberg mozgalma előmozdította a kormányzati döntéshozatalt.

Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivista is csatlakozott pénteken a klímaváltozás elleni cselekvés fokozásáért tüntető tömeghez Berlinben.

Thunberg második alkalommal vett részt klímatüntetésen a német fővárosban A 16 éves lány egy rövid beszédet is mondott, melyben hangsúlyozta: „sosem fogjuk abbahagyni”, utalva ezzel a hónapok óta tartó – időközben globálissá vált – tüntetéssorozatra.

Greta Thunberg alapította  a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára. A svéd diáklány 2018. augusztus 20-án kezdte sztrájksorozatát, azon a pénteki napon az iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy tüntessen a klímaváltozás elleni határozottabb fellépésért.

Sztrájksorozata azóta globális tömegmozgalommá szerveződött, az eddigi egyik legnagyobb akciót március 15-én szervezték, amikor 123 országban kétezernél is több helyszínen tartottak tüntetést, összesen több mint 1,9 millió résztvevővel.

Thunberg Berlinben arról beszélt: reményt ad számára, hogy ilyen sok embert vonult ki az utcára tüntetni. Thunberg hangsúlyozta: „sosem fogom feladni.” A demonstráció résztvevőit további tüntetésekre szólította fel az aktivista.

Mindeközben Angela Merkel német kancellár pénteken arról beszélt: Greta Thunberg és a Fridays for Future mozgalom előmozdították a kormányzati döntéshozatalt. A német kancellár elmondta: „arra sarkalltak bennünket, hogy gyorsabban döntsünk Németország klímavédelmi szakpolitikájáról.” Merkel hozzátette: a rendkívüli időjárási körülmények megmutatják, milyen károkat okoz az, ha nem kezelik az éghajlati kérdéseket.

Thunberget tevékenységéért idén Nobel-békedíjra jelölték.

(MTI)

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valószínű, ezért lett Orbán illiberalizmusa halálos ellenség a Rothschild Company-nak: "Magunkra fogjuk ölteni az összes párt, az összes irányzat liberális arculatát"...

"Az összes állam gépezetének valamennyi kerekét olyan erő hajtja, amely a mi kezünkben van... A mi bölcseink által kieszelt közgazdaságtudomány királyi tekintélyt kölcsönzött a tőkének. Ahhoz, hogy a tőke akadálytalanul fejthesse ki működését, szabad keze kell legyen arra, hogy ipari és kereskedelmi monopóliumot létesítsen... fő cél, a közvélemény megbénítása; hogy eltérítse az embereket a komoly gondolkozástól...

Kirakatintézményeket fogunk életre hívni, melyek ékesszóló bizonyítékát adják majd annak, hogy mennyire szolgálják a haladást. Magunkra fogjuk ölteni az összes párt, az összes irányzat liberális arculatát...

Hogy kézben tartsuk a közvéleményt, azt össze kell zavarnunk, amíg a gójok el nem veszítik fejüket és arra a meggyőződésre nem jutnak, hogy legjobb, ha az embernek egyáltalában nincs nézete politikai ügyekben... Ez az első titok."

Nem csak zsíros àllami megrendelésekre jàtszansanak, de dotációra is. Amit a német unióban a provinciák fizetnek. Meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés