Elindult a POKETfriss

2019. július 12. 21:30
A könyvautomaták mögött álló POKET új kezdeményezéssel él azok felé, akikre még ráfér a plusz megjelenési lehetőség.

A Vecsei H. Miklós nevével fémjelzett zsebkönyv projekt idén júliustól, a hivatásos szerzőkön túl, szeretné megszólítani azokat az írókat és műfordítókat is, akik eddig nem találták meg helyüket a kortárs irodalom világában.

A POKETfriss célja, hogy felkutasson minden fiók mélyén vagy ötlet szinten hagyott kéziratot és újra alkotásra buzdítsa a szerzőket.

Mint az a hozzánk eljutatott sajtóanyagból kiderül, hivatásos és amatőr írók jelentkezését is várják, valamint olyan műfordítók regisztrálását, akiknek már van legalább egy kötetpublikációjuk.

Egy kötet kéziratát várják az íróktól, max 400 ezer karakter terjedelemben, illetve publikációs jegyzéket, ha van. Műfordítók esetében egy lektori jelentést (max 2. oldal), és egy mutatványfordítást (max. 5 oldal terjedelemben).

A pályázat írók esetén 300 ezer forint honoráriumot, illetve 10% részesedést ad a nyertesnek a kiadáson felül, míg műfordítóknak a kiadáson felül 50 ezer forintot és 5% részesedést az eladott példányok után.

Mint írják, folyamatosan fogadják a jelentkezéseket a poketfriss@gmail.com e-mail címre. Döntést az anyag beérkezése után legkésőbb egy hónapon belül ígérnek.

További információk: poketfriss@gmail.com

(Mandiner)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Counter, te vahgy az?
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés