Lezuhant két német vadászgép

2019. június 24. 15:08
Az MTI szerint összeütközött a német légierő, a Luftwaffe két Eurofighter típusú vadászgépe. Egy pilótát épségben megtaláltak, a másik pilóta minden jel szerint életét vesztette a légi eseményben.

A baleset Észak-Németországban történt, Rostocktól nem messze, a Fleesen-tó környékén. Az N-Tv információi szerint a pilóták tudtak katapultálni, egyiküket megtalálták.

A német légierő (Luftwaffe) közleménye szerint a két Eurofighter típusú repülőgép harci gyakorlatot végzett.  A műveletben részt vett egy harmadik Eurofighter is, amelynek pilótája látta, amint a két repülő összecsapódik, és jelentette, hogy két ejtőernyő földet ér – áll a közleményben.

A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint az egyik pilótát megtalálták, a másiknak az Euronews hírportál szerint egyelőre csak a testrészeit találták meg a katonai és civil keresők.

A baleset oka egyelőre ismeretlen. A repülők a Rostock-Laage repülőtérről, a Luftwaffe 73-as jelzésű, Steinhoff elnevezésű taktikai repülőezredének bázisáról szálltak fel. Ezen a bázison képzik az Eurofighter-pilótákat – áll az MDR beszámolójában.

Az ntv hírtelevízió jelentése szerint a két repülőgép tűzgolyóként csapódott a földbe, és erdőtüzet okozott. A hatóságok figyelmeztették a Malchow nevű közeli kisváros lakosságát, hogy ne közelítsék meg a település területére zuhant roncsdarabokat. A már megtalált pilóta egy fa koronájában landolt.

Egy videót is feltöltöttek a Facebookra a baleset utáni percekben:

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem működött a barát-ellenség felismerő?

Weber már pilóta is?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés