Van miért küzdenünk

2019. június 19. 18:56

Szél Bernadett
Facebook
Egységes, eltökélt és szívós ellenállásra van szükség, amiben nincs „mi” és nincs „ti”, csak “mi” vagyunk.

„Vannak dolgok, amikből nem engedünk — a tanszabadság ügye pontosan ilyen, a közoktatástól az egyetemeken át az akadémiáig mindenért folyamatosan és kitartóan küzdenünk kell. A CEU kapcsán mondom: ha a kormány elüldöz egy egyetemet, a felelősséget fel kell vállalnia. Minimum. De még ehhez is gyávák. »Az Ön által propagált egyetem magyar törvények szerinti működésének feltételei ma is biztosítva vannak, a CEU ugyanakkor maga döntött úgy, hogy Bécsbe költözik.« Ez áll a Miniszterelnökség államtitkárának friss írásbeli kérdésemre adott válaszában. 
Akkor nézzük.

1. A CEU-t nem én »propagálom«: a világ 100 legjobb egyetemének egyike több területen és 7 tárgyból Magyarország legjobbja. Pont.

2. Most vagy azt hazudja a kormány, hogy a CEU továbbra is működhetne Magyarországon, ha akarna (vagyis a magyar törvények szerint 2019. január 1-je után is vehetne fel diákokat az amerikai diplomát adó képzéseire, és kiadhatna amerikai diplomát), vagy azt “propagálják”, hogy maradjon a CEU, legfeljebb félrenéz az Oktatási Hivatal = kvázi törvénysértésre buzdít a kormány, miközben a másik mondatában arról delirál az államtitkár, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. 

>>> Néppárti bölcsek, tagság vagy vizsgálat ide vagy oda, Orbánék szélsőséges politikusokká váltak és ennek megfelelően folytatják illiberális államépítésüket: tegnap a CEU, ma az MTA, pénteken az újabb gyomros a tanszabadságnak a közoktatási salátatörvényben, és láthatóan addig mennének, amíg van mit pusztítani. 
>>> Egységes, eltökélt és szívós ellenállásra van szükség, amiben nincs »mi« és nincs »ti«, csak »mi« vagyunk. Mindenkire szükség van. Én teszem a dolgom — van miért küzdenünk”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs mi, csak mi vagyunk...

Újabb zavar az űrben...

Az üres fejben.

"nincs „mi” és nincs „ti”, csak “mi” vagyunk"

Ez valami posztmodern haiku?
:)))))))

Röhej az egész. Szélnek konkrétan pártja sincs, voltaképpen bitorolja az LMP által szerzett mandátumot, egy darab független képviselőként talán nem kellene a többes szám első személlyel zsonglőrködnie.

Ha meg ez a mániája, akkor
1. alapítson új pártot, vagy
2. sürgesse a jelenlegi pártok pártfúzióját, majd lépjen be az új pártba

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés