Putyin fagyit ajándékozott a kínai elnöknek

2019. június 17. 7:43
Születésnapot ünnepeltek.

Egy óriási doboz fagylaltot ajándékozott Vlagyimir Putyin orosz elnök kínai kollégájának, Hszi Csin-ping kínai államfőnek, aki szombaton ünnepelte a 66. születésnapját Dusanbéban, az ázsiai biztonsági csúcstalálkozó helyszínén – közölte az orosz elnöki hivatal és a kínai média

„Különleges munkánk van, ami miatt még a születésnapunkon is dolgoznunk kell, és eleget kell tennünk a kötelezettségeinknek” – mondta Putyin, aki a 27 ország – közöttük Irán és Katar – küldöttségei részvételével tartott csúcstalálkozó előtt találkozott Hszivel.

„Boldog születésnapot!" A legjobbakat kívánom! Örülök, hogy ilyen barátom van” – jelentette ki Putyin a kínai vezetőnek a Kreml honlapján közzétett felvételek szerint. „Sok szép ajándékot hoztunk” – mondta az orosz elnök, bemutatva egy hatalmas dobozt, tele fagylalttal, amelyet a kínai államfő igen nagyra értékelt. A két vezető ezután pezsgővel koccintott.

A kínai vezető, aki Vlagyimir Putyint „legjobb barátjának” hívja, a múlt héten újabb lendületet adott az orosz-kínai egyetértésnek, amikor a Kreml főnökével Moszkvában találkozva számos bókkal és baráti nyilatkozatokkal halmozta el őt.

Hszi és Putyin egyebek mellett közös nyilatkozatot írt alá a kapcsolatuk új korszakáról, és másnap közösen bírálták az amerikai gazdasági dominanciát egy szentpétervári üzletember-találkozón. A magas rangú vezetők magánéletének bemutatása igen ritka Kínában, a születésnap pontos dátumát sem teszik közzé, az államtitoknak minősül – írta a Reuters brit hírügynökség. A kínai állami televízió azonban bemutatta a felvételeket a születésnapi köszöntésről.

Hszin kínai teával viszonozta Putyin figyelmességét.

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

...a mézesmadzag elfogyott...

A hidegháború alatt a szovjet GDP sokszorosa volt a kínainak, most fordított a helyzet. Nem csoda, hogy most az oroszoknak kell gazsulálni a kínaiak előtt, ha el akarnak érni valamit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés