Botránykeltők

2019. június 17. 20:07

Dippold Pál
Magyar Hírlap
Templomainkat lerombolják vagy felégetik, papjaink torkát elvágják.

„Világszerte egyre erősebb támadások érik a keresztényeket. Milliókat üldöznek el hazájukból, százezreket mészárolnak halomra, templomainkat lerombolják vagy felégetik, papjaink torkát elvágják. 

A Magyarországot ezer év óta Európában megtartó, minden történelem ütötte sebét begyógyító római katolikus egyházat napjainkban is egyre fondorlatosabb attakok érik. Egyházunk legnagyobb ünnepei – húsvét, karácsony és pünkösd – tájékán a balliberális, harciasan istentagadó médiumokban sorra jelennek meg az egyházat lejáratni akaró írások, rádiós és tévés beszélgetések.

A múlt héten például a Rádió 1-ben két műsorvezető, Sebestyén Balázs és Vadon János fecsegett egy fiatalemberrel, aki tizenöt év alatt a magyar papi pedofília elleni megmozdulások fő alakjává képzelte (sic!) ki magát. Tragikomikus, ahogy a két, egyébként folyton röhincsélő,  hadaró beszédű – ő-ző és ugyé-ző – bemondó elkezdi a témához általuk illőnek vélt ájtatos modorú beszélgetését az antipedofillal. Egyébként szakmailag sem kóserek: nem kérdezték meg a másik felet, az egyházat.

Vendégük célja bizonyos köröknek igencsak imponálhat: megtisztítani a magyar katolikus egyházat a szerinte alkalmatlan vezetőitől. Papoktól, érsekektől, püspököktől, de legfőképpen Erdő Péter bíborostól. A fiatalember története legalább annyira egyszerű, mint amennyire zavaros: 2003-ban állítólag szexuális molesztálás áldozata volt, és négy évvel később, tizenhat évesen fedezte fel, hogy mi is történt vele.

Egyházi iskolája igazgatója meghallgatta ekkor a beszámolóját, és ügye a főegyházmegyei hivatalhoz került. Itt azonban nem a fiú igényei szerint alakult a helyzet, Udvardy György jelenlegi pécsi püspök az ügy komoly kivizsgálását helyezte kilátásba, amihez pszichiátriai szakvélemény és a zaklatóval való szembesítés is tartozott volna. A fiú lelépett. A következő öt évben hallgatott. 2008-ban a rendőrség elvitte a testvérét, aki zsarolta a zaklató papot, pénzt követelt a hallgatásáért. Felfüggesztett börtönt kapott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés