Botránykeltők

2019. június 17. 20:07

Templomainkat lerombolják vagy felégetik, papjaink torkát elvágják.

2019. június 17. 20:07
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„Világszerte egyre erősebb támadások érik a keresztényeket. Milliókat üldöznek el hazájukból, százezreket mészárolnak halomra, templomainkat lerombolják vagy felégetik, papjaink torkát elvágják. 

A Magyarországot ezer év óta Európában megtartó, minden történelem ütötte sebét begyógyító római katolikus egyházat napjainkban is egyre fondorlatosabb attakok érik. Egyházunk legnagyobb ünnepei – húsvét, karácsony és pünkösd – tájékán a balliberális, harciasan istentagadó médiumokban sorra jelennek meg az egyházat lejáratni akaró írások, rádiós és tévés beszélgetések.

A múlt héten például a Rádió 1-ben két műsorvezető, Sebestyén Balázs és Vadon János fecsegett egy fiatalemberrel, aki tizenöt év alatt a magyar papi pedofília elleni megmozdulások fő alakjává képzelte (sic!) ki magát. Tragikomikus, ahogy a két, egyébként folyton röhincsélő,  hadaró beszédű – ő-ző és ugyé-ző – bemondó elkezdi a témához általuk illőnek vélt ájtatos modorú beszélgetését az antipedofillal. Egyébként szakmailag sem kóserek: nem kérdezték meg a másik felet, az egyházat.

Vendégük célja bizonyos köröknek igencsak imponálhat: megtisztítani a magyar katolikus egyházat a szerinte alkalmatlan vezetőitől. Papoktól, érsekektől, püspököktől, de legfőképpen Erdő Péter bíborostól. A fiatalember története legalább annyira egyszerű, mint amennyire zavaros: 2003-ban állítólag szexuális molesztálás áldozata volt, és négy évvel később, tizenhat évesen fedezte fel, hogy mi is történt vele.

Egyházi iskolája igazgatója meghallgatta ekkor a beszámolóját, és ügye a főegyházmegyei hivatalhoz került. Itt azonban nem a fiú igényei szerint alakult a helyzet, Udvardy György jelenlegi pécsi püspök az ügy komoly kivizsgálását helyezte kilátásba, amihez pszichiátriai szakvélemény és a zaklatóval való szembesítés is tartozott volna. A fiú lelépett. A következő öt évben hallgatott. 2008-ban a rendőrség elvitte a testvérét, aki zsarolta a zaklató papot, pénzt követelt a hallgatásáért. Felfüggesztett börtönt kapott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2019. június 18. 07:51
Ha belegondolok abba, hogy valaki szemet vetett a kisunokáimra, na annak az embernek nem az igazságszolgáltatás fogja büntetni a tettét...
Akitlosz
2019. június 17. 23:34
Azért hallgatja a Radió egyet, hogy ilyen cikket írhasson? Ha ezért kapja a fizetését, akkor rendben. Ha önként, akkor szánalmas. Rossz a műsor a rádión? Akkor minek hallgatja? Tekerje máshova vagy kapcsolja le!
kunfia
2019. június 17. 21:41
" Egyébként szakmailag sem kóserek: nem kérdezték meg a másik felet, az egyházat." Akkor a fidesznyalonc-média sem kóser,mert mindig a fideszes oldalt kérdik meg.
Pál Pusztai
2019. június 17. 21:30
Druszám hagyjuk már a fizetett szövegelést. Minden vallás a hatalom kiszolgálója. Sőt azért jött létre ,hogy igazolja a világi erőt. Kínába más ,Indonéziába más és Amerikába is más a hatalom lelki támasza. A társadalomtól függ, hogy mennyire fogadja el a másik népbutító tant. Van ahol kaszabolnak van ahol mint Európa műveleteb felén ( nem Magyarország) ott eltűrik.. Különben az egész írás egy propaganda szöveg. Tudom mindenkinek meg kell élnie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik