Mozart és a kisebbségi kortársak

2019. május 25. 17:45

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Ha van Euró­pának esélye a túlélésre, az az esély mi vagyunk.

„Messziről indulunk, persze csak látszólag. Hiszen a londoni Royal Albert Hall itt van a szomszédban, a kertek alján, minden itt van a szomszédban, minden itt gyűlik össze a kertünk alján, az abnormális itt halmozódik a lelkünkben, és lassan félő, hogy az agyunkban ülő kopasz cenzor elmegy nyugdíjba.

Akkor lássuk: »A londoni Royal Albert Hall Hangversenyterem művészeti igazgatója, Lucy Noble szerint a „fehér férfi titánok dominanciája” miatt nem kedvelik a fia­talok a klasszikus zenét. A megoldás a több női és kisebbségi kortárs zeneszerző és kevesebb Mozart, Bach vagy Beethoven. A zenei életben meg kell szüntetni a „patriarchális hegemóniát”«.

Tegyük el ezt a mondatot, gondosan, vigyázva, hogy el ne vesszen. Hogy ha Európa mégis túléli saját elmebetegeit és önfelszámolóit, elő tudjuk venni, és kitehessük majd koncerttermeink falára, lássa majd mindenki, mibe pusztultunk majdnem bele.

»Szép a rút és rút a szép« – vinnyogják a boszorkányok, és Macbeth már nem öl, ugyan, ölni olyan »fehér férfi dominancia«, ­Macbeth ma elfogad, beereszt, tolerál, és száműzi Mozartot koncerttermeinkből. Macbeth ma több lelket és agyat pusztít el, mint amennyit Hitler és Sztálin valaha képes volt, és közben ünnepeljük a »szabadságot«. Leghangosabban az agyhalottak és lélekamputáltak. A normalitás pedig szűköl félelmében, mert éppen fehér férfinak, nőnek, heterónak, vagyis nácinak bélyegzik.

Mindig ugyanaz a vége. Egy nagy kultúra, egy nagy birodalom előbb elveszíti identitá­sait, azután elkezd istent játszani, végül eltűnik.

A nyugati világ mára elveszítette vallási identitását, ez befejezett múltidő. Ma odafönt Skandináviában (hol vagytok, vikingek? Hová lettél, Vörös Erik, hol késel Kékfogú Harald?) a »papok« szedegetik le a keresztet a »templomokról«, nehogy megsértsék az orkokat, ma »lelkipásztorok« hirdetik, hogy nincsen Isten. Persze nagy, végső tragédiák idején mindig megcsillan a remény, az égő Notre-­Dame lángjainál franciák ezrei rogytak térdre és kulcsolták imára kezüket, franciák, a világ legszekularizáltabb (legistentelenebb) nemzete, hja kérem, zuhanó repülőn fölötte ritka az ateista. De aztán kihunyt az utolsó pernye is, és helyreállt a rend: ma a Notre-Dame közvetlen szomszédságában már az égő Notre-Dame-ot ábrázoló szuveníreket árulnak a junk foodot zabáló elefántlábú turistáknak. (»Jerünk tehát, mit is nézzük tovább, / Hogyan silányul állattá az ember.«)

A nyugati világ vallási identitása, hite odavan.

Ha ma egy marslakónak kellene megmutatni Európát, azt a marslakót ma Varsóba, Prágába, Pozsonyba, Budapestre, Zágrábba, Belgrádba, valamint fel a Baltikumba, s szinte félek kimondani: Szentpétervárra lehetne elvinni. Persze elvihetnénk a mi marslakónkat Párizsba is, Londonba is, Berlinbe is, az épületek még megvannak többé-kevésbé, de Európa lelkéből ott már semmit sem lehetne megmutatni.

Igen, Európa ma mi vagyunk. Ha van Euró­pának esélye a túlélésre, az az esély mi vagyunk. És ez roppant felelősség. E felelősség ki kell hogy mondassa velünk, hogy nem, mi nem vagyunk kompország, amely képtelen eldönteni azt is, hová tartozik, s hogy kicsoda is egyáltalán. Nem: mi vagyunk az örök Európa.

S tegyük fel bátran újra a nagy kérdést, a mi önostorozó sztereotípiáink nagy közvetítőjének, Adynak kérdését: »Szabad-e Dévénynél betörnöm/ Új időknek új dalaival?« S válaszoljuk is meg végre, farkasszemet nézve: Nem! Nem szabad! Elég volt a Nyugat új dalaiból és elég volt az új időkből! Ami ma onnan jön, az rothadás, szenny, önfeladás, katatón elmebaj, lassú öngyilkosság, önfelszámoló biztosok szabadságígérete, a szabadság iszonytató torzképe, pusztulás és halál.

...

És menjünk el szavazni. Azért, hogy mindezt megtehessük a jövőben is. És nehogy Juncker legyen a mi legjobb politikusunk is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak ismételni tudom, amit nemrég írtam:
Európa ellen háború folyik, a legkörmönfontabb hibrid fajtájú.
Ez az oka, hogy az európai ember nem ismeri fel az ellene irányuló akciósorozatot, az ellenség nem üzent hadat, nem nyújtott át ultimátumot, az európai polgár ezért nem végzett mozgósítást, hiszen mert NEM LÁTJA AZ ELLENSÉGÉT.
Pedig ott van a szeme előtt: G. Soros NGO-i mind megannyi internáci pszicho-fegyveres terrorosztag.
Persze, a direktívát a Soros-centrum határozza meg, fő fegyvere: a DEZINFORMÁCIÓ-félrevezetés, azaz “satan” - rágalmazó, vádló, uszító, félrevezető; és “diabolosz” ...elválasztani, szétdobálni.
Nagyon valószínű: G. Soros maga az egyik fenevad, amit a János Jelenések tartalmaz.
@OberEnnsinnen
Miért írom mindezt a csúcsjelöltek íráshoz kapcsolva?
Mert mindannyian - így vagy úgy - de érintettjei vagyunk ennek a Soros-fenevadhatásnak.
Európa polgárai mára 80%-ban fenevad-hatás alá kerültek, így csúcsjelöltjeik Timmermanstól kezdve, Weberig, - nem beszélve a nihilista balos, zöld, legkülönfélébb "kreatív" elnevezésű csoportosulások értelemszerűen a fenevadot szolgálják.
Van a 20%-nyi eurorealista tábor, akik közé mi, magyarok tartozunk, de csak azért, mert van egy tisztán látó politikai erő, (Fidesz) és elsősorban annak vezetője.
Ha ez nem lenne, mára mi is ott masíroznánk Európa sírásói között, kidüllesztett mellkassal.
Ennek nem szabad bekövetkeznie soha, de addig még Orbánnak van feladata bőven.

Vizesnyolcas társunk tegnap 15:07 kor a Pulais cikk alatt újraértelmezte az Egri csillagokat ballib értékrendre átírva.
Remek lett. Többen az első sorok után ledöbbentünk.

"Ha ma egy marslakónak kellene megmutatni Európát, azt a marslakót ma Varsóba, Prágába, Pozsonyba, Budapestre, Zágrábba, Belgrádba, valamint fel a Baltikumba, s szinte félek kimondani: Szentpétervárra lehetne elvinni. Persze elvihetnénk a mi marslakónkat Párizsba is, Londonba is, Berlinbe is, az épületek még megvannak többé-kevésbé, de Európa lelkéből ott már semmit sem lehetne megmutatni."

Szomorú, de igaz.

???

Miféle kamu, te szerencsétlen?

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/04/14/white-male-titans-classical-music-putting-young-people-art-form/

(Ja, gondolom a The Telegraph is orbánista fake-news...)

Az is hit valoban, amikor elsodlegesen sajat egonkat kovetjuk, vagy a sajat politikai vonalunk celjait, erdekeit balvanyozzuk, istenitjuk, reszesitjuk elonyben, politikai vallasok is letrejohetnek vilagunkban, sajat szajizunk szerint higitott magunk altal keresztenynek nevezett vallasokat is krealhatunk, ugyanakkor Jezus keresztenysege mas iranyokat kepvisel, a hitelessegre torekvo kereszteny Krisztus szandekait, lelkuletet igyekszik kovetni, eletevel, megnyilvanulasaival is torekedve arra, hogy bemutassa Jezust. Vajon mindannyian, minden megnyilvanulasunkban Jezust tukrozzuk vissza, erre torekszunk, kerve vezeteset? Jezus is hasonloan gondolkozik, erez, hasonloan beszel, hasonlo gondolatikat fogalmazna meg, hasonloan cselekedne, mint a magunk? Megnyilvanulasaink Jezusrol tanuskodnak, azokban sajat magunk helyebe Ot is helyettesithetnenk? Ahol igen a valasz, ott jo iranyba haladtunk, ahol nem, ott mas iranyba kell fordulnunk, mar jezusi gyumolcsokre torekedve.

A keresztenyseg forrasa nem az ember, ahogyan a politika es media vilaganak viszont igen. Ha az ember Jezushoz koti ertekrendjet, egy mindig allando, kovetkezetes, fix ponthoz koti az eletet, az ember vilagaban, akar a politika vilagaban viszont minden bizonytalan, nincs olyan ember, aki tokeletes lenne, akire gondolkodas nelkul bizhatna ra az ember az eletet. A sajat erdekek, a politikai erdekek, barmilyen vilagi erdekek, akar az orszag, nemzet erdekei a kereszteny eseteben Jezus utan kovetkeznek, tudva mar azt, hogy nem magunk, hanem Jezus utja az, amely legoptimalisabban segitheti akar magat az embert, orszagot, nemzetet. Amely ut viszont nem a kenyelem utja es sokszor nem esik egybe a sajat elgondolasokkal. Jezust be kell hivnunk eletunkbe, kerve a vezeteset, torekedve kovetesere ahhoz, hogy mind inkabb Jezus utjan jarhassunk s masokat is mind biztosabban segithessunk.

Válaszok:
hhonor | 2019. május 26. 7:47

A sajat hiteles keresztenysegunk megelesenek, kepviseletenek legfontosabb lepese, sajat magunk megteres utjara lepese.

Ha van olyan, és biztos vagyok benne, van:
G. Soros a Fenevad Félrevezetés-tábornoka...

Fogalmad nincs, honnam van a kopasz cenzor, igaz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés