Érettségi feladat lett a Mandinerből

2019. május 23. 16:47
Lapunk egyik 2017-es cikke érettségi feladatban bukkan elő az idei mozgóképkultúra és médiaismeret középszintű írásbeli vizsgán.

Az idei mozgóképkultúra és médiaismeret középszintű érettségi javítási útmutatójában találtunk rá arra, hogy az egyik feladat a Mandiner egy 2017-es cikkét idézi.

Akkori cikkünkben a szerző, Sayfo Omar arról írt: „A Facebookot és más közösségi médiumokat használó modern ember olyan személyre szabott virtuális hírkamrában él, melynek falai leginkább az ő és övével egyező véleményeket visszhangozzák. A Buzzfeed és az Ipsos 2016. december elején közölt kutatása szerint az amerikai felnőtteknek 75 százaléka, az elsősorban Facebookról tájékozódóknak pedig 83 százaléka hiszi el az álhíreket”.

A kapcsolódó feladat az volt: „A szövegből kiindulva, s annak első állítását értelmezve, készítsen rövid esszét, amelyben a nem mértékadó hírportálok iránti egyre növekvő érdeklődés okairól és esetleges veszélyeiről értekezik a média társadalmi funkcióinak és az online médiahasználatnak az alapján!”

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"nem mértékadó hírportálok"

Vajon kiket nevezhettek meg a vizsgázók?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés