Kövér László lemondását követelte a Budapest Pride

2019. május 19. 10:00
A szervezők szerint a politikus egy szerdai fórumon másodrendű polgároknak minősítette a homoszexuális polgárokat.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke lemondását követelték a homoszexuálisokat érintő kijelentései miatt a Budapest Pride által kezdeményezett demonstráción szombaton Budapesten, a Kossuth téren.

A szervezők szerint a politikus egy szerdai fórumon másodrendű polgároknak minősítette a homoszexuális polgárokat, illetve pedofíliához hasonlította azt, ha egynemű párok is szeretnének gyermeket örökbe fogadni.

A Kossuth tér közepére csoportosult, mintegy ezerre becsülhető tiltakozó részvételével megtartott demonstráción Antoni Rita, a Szabadnem Blog szerkesztőségi tagja hangsúlyozta, hogy a kormányzat már vérig sértette a hajléktalanokat, a szingliket, a gyermeküket egyedül nevelő nőket, a gyermekteleneket, a családon belüli erőszak áldozatait, a feministákat a gendertudományt oktatókat és tanulókat, most pedig a homoszexuálisok vannak soron.

Pásztor Tibor négygyermekes apa, aki vér szerinti gyermekei mellett örökbefogadott gyermeket is nevel, arról beszélt, hogy az örökbefogadás független a szexuális orientációtól. „Ha pedig a gyermekemet bántják, az megbocsátani nem fogom” – fogalmazott a szónok.

A demonstráció végén két nő Kövér Lászó-maszkban rövid performanszot tartott: „Kövér László átadta Kövér Lászlónak” a „Legegyenlőbb magyar” díjat, egy szivárvány színű bajuszt.

A tüntetés résztvevői szivárvány színű zászlókat lobogtattak, feltűnt a tömegben MSZP-s, momentumos, DK-s zászló, illetve a Liberálisok molinója is.

Kép: Budapest Pride, Facebook

(MTI)

Összesen 182 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Követelnek? A természet törvényeinek félre tétele után már a házelnöki posztot is az ő véleményük alapján kéne betölteni?

Csak szolok hogy ha kilepnenk az eubol akkor nem kene engedelyezni a buzeransok tunteteseit es azt kaphatnak ami jar, gumibotot a seggukbe

Egy ilyen pride szidalma ünnepléssel ér fel.

Pár száz résztvevő nagyon soványka és gyér "tiltakozás". Amúgy, Kövér nem mondta, hogy másodrendű állampolgárok léteznének, ez már belemagyarázás. Kövér annyit állított - s igaza van -, hogy bizonyos dolgok bizonyos embereknek valók, másoknak meg nem valók.

Csakhogy o nem a nyugatnak akar megfelelni, mert nem dolga, hanem a magyar valasztopolgaroknak. Azoknak akik viszont a ti kepviseloiteket basztak ki mint macskat szarni, mert Magyarorszagon barmennyire is nem tetszik, egyelore meg ok dontenek.

Dobj már egy "kimenő árajánlatot" (akármi is az, mert 14 éve vagyok cégvezető, de ilyet még nem írtunk), ahol lazán megáztok a műszaki specifikáció helyett!
Ha nincs ilyen, akkor fogd már be, és ne szégyenítsd tovább magad!
Azt hittem a neved alapján, vmi munkásőr lehetsz, de már látszik, hogy egy újlipóciai z generációs CEU hallgató vagy.

Nyilván jó nagy szükség lehet rá egy napelemet forgalmazó cégnél. Ő főzi a menedzsment kávéját?

Igazold állításod!
A nemzetközi tenderek fenn vannak a net-en, nyugodtan másolj ide egyet, melyben "mega"-znak!
Több mint száz közintézmény összevont villamosenergia tendere ment át a kezemen évekig. A műszaki specifikáció a legszenzitívebb rész. Ha ott vmit elb.szunk, azonnal vitarendezés indul. A legegzaktabb része a kiírásnak.
Hihetetlen ez az arrogáns ostobaság. És nem állsz le....

Elolvastam 3x, de nem sikerült értelmezni. Te érted, amit írsz?
Bár aki egy marginális kisebbség vonatkozásában különféle jelenségek gyakorisága vonatkozásában nem relatív számarányokbóll, hanem nominális számokból próbál következtetéseket levonni, az egy átlagos 4 éves gyerek szellemi szintje alatt van. Még egy óvodás is megérti, hogy teljesen más, ha az egész csoport kap 1 db tortát, vagy ő egyedül egy felet. Ezt nem sértésnként írtam, hanem valóban megdöbentettél.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés