Egyházi áldást adna a meleg pároknak Osnabrück püspöke

2019. május 15. 19:39
„El kell jutnunk a szexuális erkölcsök továbbfejlesztéséig” – jelentette ki a német katolikus püspök.

„Az Egyháznak komolyan meg kell fontolnia a homoszexuális párok megáldását” – jelentette ki a németországi Osnabrück püspöke, Franz-Josef Bode. „El kell jutnunk a szexuális erkölcsök továbbfejlesztéséig” – tette hozzá.

A püspök szerint az Egyháznak figyelembe kellene vennie a jelenkor realitásai között a homoszexuális természetű és más egyéb jellegű együttéléseket is. „Nem tekinthetünk csak a szentségi házasságokra” – nyilatkozta Bode. A püspök ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy az Egyházon belül nem lehetséges a házasság szentségét az azonos nemű pároknak kiszolgáltatni, és azt leszögezte, hogy az Egyház a házasságot férfi és nő szakrális kapcsolatának tekinti.

Franz-Josef Bode jelenleg a német püspöki konferencia egy különbizottságát vezeti, amelynek az a feladata, hogy előkészítse a homoszexuális párok esetleges egyházi megáldásáról szóló vitát, amelyre a püspöki kar következő, szeptemberben megtartott találkozóján kerülhet majd sor.

(Katholisch.de; Katolikus Válasz)

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ide vezet az állandó fejlődés hirdetése, akár van értelme, akár nincs. Az nem fejlődés, ha mindent megtagadnak ami eddig természetes volt. Ez csak az értelem nélküli társadalommérnökök megélhetését biztosítja.

Hogy ez Jézusnak nem jutott az eszébe!
De bezzeg eszébe jutott ennek a "toleráns és haladó" püspöknek. Csak az a kérdés, hogy mi felé halad, hová halad?
A püspök szerint Jézus nem korszerű.
És meddig fejlesszük tovább, püspök úr? Szodomáig és Gomoráig?
„El kell jutnunk a szexuális erkölcsök továbbfejlesztéséig”

Igen? És hol áldja meg őket? Jézus is megáldaná az ilyen kapcsolatot, vagy mit? Nem ezt hallottuk tőle!

Lehet enyhíteni Mózes törvényeit, de nem kell a másik végletbe esni.
"Ha valaki férfival hál együtt, úgy, ahogy asszonnyal szoktak együtt hálni, ez utálatosság, amelyben mindketten részesek, ezért meg kell halniuk, vérük visszahull rájuk."

Kedves püspök atya, ami teológiailag nem nyitott kérdés, arról kár vitatkozni.

Mi lesz a következő? A részecskefizika-csillagászat-evolúciós biológia eredményei alapján a Bibilia átszerkesztése?
"Ádám 3,6 milliárd éve, hibernált protoprokariótaként egy meteoron érkezett a Földre, egy gyors osztódás bordatájon és már meg is van Éva. Aztán ment is a lubickolás a paradicsomban- akarom mondani Haldane őslevesében..."

Hát, fejlődésnek éppen NEM nevezném.

Viselkedésünk, ízlésünk több eleme tanult, mint gondolnánk. Hihetetlen erővel folyik az "érzékenyítés" a média minden ágában.

Míg az emberek különbséget tudtak tenni követendő és nem követendő között, később sorsdöntő következményekkel járó "kipróbálások" elkerülésére állhatatosan törekedve, a társadalom értékítéletével megtámogatva, inkább volt garantált, h. erre az útra csak az lépett, akit ellenállhatatlan késztetés vitt rá.

Ma ez nincs így, valamilyen szinten az erős családi, vallási irányítást nélkülözve még vonzónak is tűnhet az új vonal. A következmények, a velejárók nincsenek reklámozva.

Minden, a nagy átlagtól való eltévelyedés egyedi. Nem biztos, h. ez a boldogság útja. A keresztény-keresztyén vallás biztosan nem egyezhet ki vele és adhatja rá áldását. Bele kell törődni, h. aki szabad akaratból ezt az útat választja, nem kaphat meg egyszerre mindent, vannak feltételek.

Fölkészül a többnejűség és a fíliák?

Izé, ez a kilépés a Népszabadság egykori munkatársának Bayer Zsótinak se jött be!!

Egy magyar katolikus püspök azt mondta, hogy ő azonnal összeadja az azonos nemű párokat, mihelyt gyermek születik abból a házasságból...

Egészen pontosan így van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés