Németh Szilárd: A modern hadieszközök emberek nélkül nem használhatóak

2019. május 9. 9:14
Éppen ezért a Magyar Honvédség jövő hétvégén Budaörsön megrendezendő haditechnikai bemutatójának egyik célja a toborzás.
A Magyar Honvédség jövő hétvégén Budaörsön megrendezendő haditechnikai bemutatójának egyik célja a toborzás – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd azt mondta, a modern hadieszközök emberek nélkül nem használhatóak, ezért minden alkalmat megragadnak a katonák toborzására.

A technikai bemutatót a honvédelem napja alkalmából rendezik május 17. és 19. között. A program első napján iskolások látogathatnak el a bemutatóra, szombaton és vasárnap pedig családi nap lesz – ismertette.

Hozzátette, többek között bemutatják a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program eddig elért eredményeit, az újak mellett pedig a régi eszközöket is meg lehet nézni. A légierő és a szárazföldi haderők egyaránt bemutatkoznak. Előbbi például helikopterekkel, utóbbi Leopard harckocsikkal is érkezik.

A parlamenti államtitkár kitért arra is, újra elindult a fegyvergyártás Magyarországon. A kiskunfélegyházi gyárban jelenleg a kézifegyverek összeszerelése tart, a gyártás a második félévtől kezdődik. Az itt készített fegyverekkel elsősorban a honvédséget, rendőrséget, börtönőröket, pénzügyőröket szerelik fel – tudatta.

Németh Szilárd a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a jövő hétvégi programon többek között lövészeti, járőr és kutyás bemutatókat tartanak, emellett díszelgés és katonazenekar is lesz, a fegyvereket pedig töltetlenül kézbe is lehet majd venni.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értem, hogy Magyarország miért nem a leszerelés érdekében cselekszik.
Az EU-ból nem de a NATO-ól ki kell lépni!
56' követelése volt a semleges Magyarország.
A magyar GDP nagyobb részét külföldi nagyvállalatok állítják elő.
Szerintem védjék ők meg magukat.

Rezsi Szilárd a haza bölcse ismét megnyilatkozott!!!!
Valahol szomorú, hogy a Vezérnek már csak az ilyen Bólogató Jánosok kellenek, akik nem mernek ellentmondani Neki és lelkesen nyalják az alfarát az általa diktált ütemben...

Még ha csak Rezsi Szilárd küllemével lenne baj...

Bocsika, de Rezsi Szilárd kapcsán én mást is meg szoktam említeni, nemcsak a külsejét!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés