Az oroszok többsége nem pánikolna, ha nem lenne net

2019. május 6. 14:11
Egy orosz felmérés szerint a megkérdezettek 48 százaléka véli úgy, hogy az élete nagy csapást szenvedne, ha hirtelen „teljesen elfogyna” az internet.

Az RT által hétfőn ismertetett, és a VCIOM állami közvélemény-kutató intézet által készített felmérésben a megkérdezettek mindösszesen 27 százaléka válaszolt úgy, hogy csak kismértékben zavarná meg őket az, ha egyik napról a másikra eltűnne az internet, 24 százalékuknak viszont teljesen mindegy lenne. Ők a felmérés készítői szerint az orosz lakosság több mint felét teszik ki.

Viszont alig kisebb – százalékban – azok száma, akik viszont teljesen odáig lennének attól, ha eltűnne az internet, közölük sokan – az összes megkérdezett 11 százaléka – úgy válaszoltak, hogy internet nélkül nem tudnának létezni, ők a felmérés szerint Moszkva, Szentpétervár és egyéb nagyvárosok lakói.

Jelenleg az oroszok 84 százaléka internethasználó, és 69 százalékuk mindezt naponta több órán át teszi, sokan teljes életüket már online szervezik. A felmérés annak a nemrégiben elfogadott törvénynek a fényében látott napvilágot, ami adott esetben teljesen elváná az orosz internetet a külvilágtól, főleg ellenséges kibertámadás esetén.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés