De mégis, mi ez a Nagy Blanka-jelenség?

2019. április 18. 9:58

Jámbor András
Mérce
Adott egy lány, akinek összes politikai teljesítménye annyi, hogy csúnyát mondott Magyarország miniszterelnökére.

„Adott egy lány, akinek összes politikai teljesítménye annyi, hogy csúnyát mondott Magyarország miniszterelnökére, ezért kikezdte a kormánypárti média, ja, és csillogó szemű fiatal, mégis olyan sztárt csinál belőle a magyar politikai nyilvánosság, mintha legalábbis megmászta volna a politikai Mount Everestet.

Mit mond el rólunk, a politikai teljesítményről, a politikától való elvárásainkról Nagy Blanka esete? A 19 éves lány a hétvégén a DK kampánynyitó rendezvényének felszólalója volt, és tudjuk, felmerült a neve az MSZP EP-listájára is. De miért?

Nekem semmi bajon nincs Nagy Blankával. Biztos kedves, okos lány. Azzal sincs bajom, ha valaki egy párt rendezvényén szónokol, azzal se, ha fiatalon politizál. Nem kell ezért félteni vagy sajnálni. Alapvetően az lenne a jó, ha minél több ember vállalná fel pártszimpátiáját, állna be a neki szimpatikus párt mellé, és minél több fiatal aktívan politizálna.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jelenség az ellenzék állapotáról mond el sokat. Elég az, ha valaki csúnyákat mond a jelenlegi vezetésre, és máris sztár lesz az ellenzék köreiben. Egy ideig. Utána, ha a frissessége, szavatossága lejárt, megy a többi egykori "sztár" mellé a szemétdombra.

Mert az ellenzéknek vagy gyors lefutású, hájpolt "sztárjai" vannak, vagy soha el nem süllyedő, ám folyamatosan megújuló állócsillagai (Lendvai, Kovács Laci bácsi, Fletó, Fodor Gábor, satöbbi).

Én nem gondolom, hogy Trágárka biztos kedves, okos lány, de a többi mondandó elgondolkodtató, főként az ellenzék számára.

Válaszok:
Csomorkany | 2019. április 18. 21:12

Kész csoda, de majdnem egyetértek ezzel az ugyancsak politikai teljesítmény nélküli, de politizálásból élő jóemberrel.

Ám attól, hogy az ellenzéki sajtó politikai prostituáltat csinált egy éretlen lányból, még semekkora bajban nincs ez az ország. A lány és a családja van bajban. A szülők hagyták, hogy országosan ismert és gúnyolt közszereplő legyen a gyermekükből, akinek ezután nagyon nehéz lesz visszailleszkedni a mindennapi életbe. Még néhányszor lefényképezik pendelyben és bugyiban és ő lesz a magyar Monica Lewinsky.

Horn Gábor sokkal inkább kimondta, amit mindeki gondolt ("Nem azt mondták, Feri...") de még ettől sem lett mindenki üdvöskéje. Blanka amúgy maximum egy elég törpe kisebbség tudatalattiját fejezi ki.

Ez inkább annak az eredménye, hogy az oktatás visszafordíthatatlanul elnőiesedett.

Csak a magam nevében beszélhetek. Nem, nem "fosok" ennyire a "szókimondóktól". Csak sajnálom, mert nem látja, hogy a nőként és anyaként aggódó Dobrev Klára és elvbarátai mit csinálnak vele, belőle.

Használják, felhasználják és kihasználják, aztán ha elhasználódott, leselejtezik.

Bárki mondhat rosszat a "NER vezéréről", de ha önmagában ezzel tényezővé tud válni, az meglehetősen szánalmas. Az ellenzék rosszat mondásban már sokat bizonyított. Most ajánljon valami/valaki jobbat.

"Nekem semmi bajon nincs Nagy Blankával."

Na, ez speciel egy elég nagy baj veled, András. Mert az igenis
probléma, hogy egy csillogószemű buta liba trágár szavak
kíséretében, nulla élettapasztalattal akarja megmondani a tutit,
amire persze esélye sincs. Ha te ezt nem látod, akkor az baj.
Nagyon-nagy baj.

Nekem is ez jutott eszembe. Majdnem lájkolható írás. Tényleg leleplező a csajszi hájpolása. Ennyit tudnak.

Mozgósítja a propaganda gépezetét?
Talán a fidesz hívta meg az emeszpé és a déká kongresszusára?
a fidesz rendezvényein sztárolják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában