Orbán: Csak a Fidesz-KDNP képes kellő súllyal képviselni Magyarországot

2019. április 15. 17:25
Minden szavazati joggal rendelkező vajdasági magyar állampolgárt mozgósítana a VMSZ.

Csak a Fidesz-KDNP alkalmas arra, hogy kellő súllyal, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüsszelben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabadkán, a Városháza dísztermében tartott európai parlamenti választási kampányrendezvényen.

A kormányfő az összetartozás szempontjából szimbolikusnak nevezte, hogy az első EP-választási kampánygyűlését Szabadkán tartja. Úgy fogalmazott: lassan az egész Kárpát-medencében megfogalmazódik az az érzés, hogy a magyarok hiába élnek 7-8 ország területén, mégis összetartoznak, ami nemcsak történelmi tény, hanem feladat, kihívás a jövőre nézve. Orbán Viktor közölte: a múltban kevesen gondolták volna, hogy Magyarország olyan anyaországgá válik, amely minden fórumon, a legerősebb országokkal szemben is képes kiállni a határon túl élő magyarokért. Hangsúlyozta, hogy jelentős anyagi forrásokat bocsátottak a külhoni magyarság rendelkezésére.

Azt a magyarországi pártot pedig, amely szerint még szavazati jogot és kettős állampolgárságot sem kellene adni a határon túli magyaroknak, leszavazzák a választók – jegyezte meg a kormányfő. Beszédében megerősítette Szerbia európai uniós csatlakozásának támogatását. Közölte, hisz abban, hogy Szerbia hamarabb tagja lesz az EU-nak, mint azt sokan gondolják, ami a szerbeknek, a szerbiai magyaroknak és az EU-nak is érdeke. A bővítés nem tehertétel, hanem új lehetőség az uniónak is – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: szép lassan megjelennek azok az európai vezetők, akik pontosan tudják, hogy a következő évek feladata a Balkán integrálása az EU-ba.

A kormányfő kiemelte, Magyarországnak is érdeke, hogy az EU-n belül minél nagyobb számban legyenek közép-európai országok. Arról is szólt, hogy az anyaország segítségével a Vajdaság is képes lesz az elvándorlás megállítására. Ha a tervek valóra válnak, elérhető, hogy az elvándorlás mértéke lassuljon, aztán meg is forduljon a Vajdaságban – mondta. Magyarországon ez megtörtént: már kevesebben mennek külföldre munkát vállalni, mint amennyien visszajönnek – mutatott rá a kormányfő, megjegyezve, hogy várakozása szerint a következő három évben ez a folyamat még látványosabb lesz, és megindul a nagyarányú visszaáramlás.

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjáról szólva Orbán Viktor jelezte, hogy idén is érkezni fog a térségbe 7-7,5 milliárd forint. Beszédét azzal zárta, hogy mind Magyarországon, mind Szerbiában adott a politikai stabilitás, így ha most megragadják a lehetőségeket, a következő 3-4 évben 8-10 év munkáját is el lehet végezni.

VMSZ: A mozgósítás a legfontosabb

Ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy minden szavazati joggal rendelkező vajdasági magyar állampolgárt mozgósítsunk az európai parlamenti választásokra– hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke hétfőn Szabadkán az európai parlamenti választások kampányrendezvényén. 

Ennek érdekében a VMSZ Mindannyian! címmel indított kampányt a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistája mellett. A legnagyobb délvidéki magyar párt a választási verseny részeként elindította a Mindannyian.rs internetes oldalt, amelyen a kampány legfontosabb pontjai és rendezvényei követhetők nyomon, illetve a Fidesz-KDNP listájával szimpatizálók feliratkozhatnak, hogy így is jelezzék támogatásukat.

(MTI)

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még eljöhet az az idő, amikor a nyugati migránsok elindulnak kelet felé és elözönlik a keleti országokat. Így Magyarországot is, ha nyitott lesz a határ.
A schengeni megállapodás jó lenne, ha brüsszeliták, isiászosok, kugligolyó fejűek betartanák a szabályokat.

Csak a nemzeti elkötelezettségű kormányok tudják megfelelően kezelni Európa jelenlegi problémáját. A politikai kalandorok, soros ügynökei, Európa sírásói.

Érdekes, hogy a Vezér nem Londonba ment, pedig ott több magyar él mint Szabadkán.

"...A 350 000 "angliai magyarból" a fele a fővárosban, Londonban él. Ez azt is jelenti, hogy London az 5. legnagyobb magyar város a világon..."

Válaszok:
pollip | 2019. április 15. 18:23

Na jó! De az ügynökök másként tudják és másként magyarázzák.
Lásd!
https://hungliaonline.com/a-ma..

A kapcsolatként feltüntetett telefonszám +44 nemzetközi előhívó telefonszáma az Egyesült Királysághoz tartozik.

Van vagy lesz más frakció is.

Rosszul tudod . A Vajdaságban közel 300 000 magyar él.

Bocs. Neten csak ezt a számot találtam. Sajnálom......

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2019. április 15. 22:05

Úgy vagyok én bolsevik, szép szőke herceg, ahogy te Soros ügynök.
Amúgy egyre nevetségesebb, ahogy a hozzád hasonló fanatikusok mennyire nem tudják azt feldolgozni, hogy egy jobb oldali ember nem csüng áhítattal a vezér minden szaván és látja a nagy magyar valóságot ezért rendkívül irritálja a Párt és a Vezér ámokfutása.

Ez bizony nem jött be...

Válaszok:
pollip | 2019. április 15. 22:35

Nem. Nem úgy vagyok. A Jobbik Oroszországért Mozgalomra soha nem szavaztam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés