Élő magyar rocktörténelem: előkerült a Kapitány legendás gitárja

2019. március 29. 11:42
Évtizedek után hallhatják a rockbarátok a legendás bíbor Gibson hangját.

Kosik Kristóf, akinek most a tulajdonába került a hangszer, a 888-nak adott interjújában elmondta: őt inspirálta az a tény, hogy volt egyszer egy igazi legenda Radics Béla személyében, ezért gondolta úgy, hogy meg kellene találni a gitárját. A gitár történetével kapcsolatban elmondta: 1982-ben meghalt a Kapitány, ezután egészen 1988-ig lehetett nyomon követni a gitár történetét, ugyanis addig vigyázott rá Póka Egon.

Fotó: 888/Kozma Zsuzsi

És azért csak addig, mert miután Ómolnár Miklós megírta az „R. B. kapitány avagy pengék és halak” című könyvét – amit Póka Egon lektorált –Radics Béla édesanyja annyira megharagudott a könyv miatt rá, hogy visszavette Egontól a fia gitárját – idézte fel a több mint harminc évvel ezelőtt történteket Kosik.

Ezután hosszú évekig senki sem tudott semmit a gitárról, sokan már azt feltételezték, hogy a gitár már nincs is meg, esetleg tönkrement; ez a tudatlanság egészen 2004-ig tartott, amikor is Kosik megtudta, hogy Molnár Pál Bonaventúrához került a legendás zeneszerszám. Kosik elmondta: hosszú, 15 évnyi egyezkedés kezdődött a gitárról, ennek eredményeképpen tavaly láthatta és kézbe vehette a gitárt. Ekkor indultak el a bíbor Gibson megszerzésére irányuló komoly tárgyalások, amelyek eredményeképpen végre a közönség is láthatja és hallhatja a hangszert – tette hozzá Kosik Kristóf a portálnak adott nyilatkozatában.

Azt még nem tudni, mikor csapnak a Gibson húrjai közé, de Kosik szerint erre a közeljövőben két alkalom is adódik majd, egy kisebb és egy nagyobb buli.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Művész sors. Zseni volt, de önjáró, az akkori rendszer kiutálta, gáncsolta, nem hagyta érvényesülni. Jött az ital, és annak a következményei.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. március 30. 8:28

Mit tudsz te arról a korról nagyokos? És hogy jön a Fidesz Radicshoz? Be csípődött és már csak erre gerjedsz?:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés