Megérkeztek Magyarországra a polkorrekt hablegények!

2019. március 27. 19:41

Kiváló ajándék a toxikus férfiasság elleni harc jegyében nevelt gyerekeknek.

Mint arról az Alapjogokért Központ februári sajtószemléjében beszámolt, Kanadában sellőfiúkkal vették fel a harcot a toxikus maszkulinitás ellen.

Beérett Justin Trudeau munkásságának gyümölcse: kanadai férfiak egy csoportja sellőnek öltözve küzd a jó ügyért, a mérgező maszkulinitás ellen – ez a férfiasság hagyományos felfogását jelenti a liberális újbeszélben. Az »Újfundlandi és Labrador Szakáll és Bajusz Klub« tagjai legcsillogósabb sellőfarkukat magukra öltve tiltakoznak a nemi sztereotípiák ellen, és még egy naptárt is kiadtak, amelyben mindenféle testfelépítésű, transznemű és nembináris férfisellők is szerepelnek. Kezdeményezésük neve »A férfiasság lebontása: a férfiak bevonása az erőszak megelőzésébe« és természetesen a káros nemi szerepek alóli felszabadításról szól. Szerintük egy férfi akkor is lehet férfias, ha szoknyát ölt és táncra perdül, nem csak akkor, ha favágóként aprítja a tűzifának valót, a maszkulinitásnak nem csak egyféle felfogása létezik – bár arról nem szól a cikk, hogy erről nőket is megkérdeztek-e” – írták.

Nem tudjuk, hogy a mérgező férfiasság elleni harc jegyében-e, de a magyar játéküzletekben is megjelentek a hablegények, ahogy azt a mellékelt kép mutatja:

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/145646

Ajánljuk még a témában