Éber zsidóészlelő volt Bencsik János, a Jobbik új képviselője

2019. február 22. 7:00

Írta: Kereki Gergő
Legyen szó Simor András volt jegybankelnök lányának óvodaalapításáról, temetők fosztogatásáról vagy a Budapest Pride-ról, Bencsik Jánosnak nem esett nehezére megtalálnia a történetekben meghúzódó zsidó-szálat. A Jobbik hétfőn esküt tevő képviselője Izraelt a faji diszkrimináció iskolapéldájának tartotta.

Ahogy arról már a minap beszámoltunk, Gyöngyösi Márton 2012-es Országgyűlésben elhangzott „zsidólistázós” beszédét követően Bencsik János több cikkben is védelmébe vette a jobbikos politikust. Az egyik írásában Bencsik kigyűjtötte azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök” markába került az Egyesült Államok.

Cikkünk megjelenését követően a Pesti Srácok készített videóinterjút Jakab Péterrel, a Jobbik politikusával. Jakabot elsősorban saját ügyeivel kapcsolatban kérdezte Szarvas Szilveszter riporter, viszont amikor az interjú végén (a videón 4:30-nál) felmerült Bencsik János esete, akkor Jakab határozottan azt mondta, hogy „Bencsik János nem zsidózott”.

Hogy Bencsik zsidózott-e vagy sem, most eldönthetik az olvasók. Egy sima Google-keresés alapján összeállítottunk egy kisebb válogatást Bencsik János online is elérhető azon cikkeiről, amelyekben valamilyen módon Izraellel vagy a zsidókkal foglalkozott.

Bencsik: Izrael, a faji diszkrimináció iskolapéldája

Egy cikkében a fiatal jobbikos képviselő arról írt, hogy valójában

Izrael a faji diszkrimináció iskolapéldája,

ugyanis „a zsidó állam 2003-ban olyan jogszabályt fogadott el, amely megtagadja a házasság útján szerzett állampolgárságot az iraki, iráni, szíriai, libanoni, líbiai, szudáni, jemeni, afganisztáni, pakisztáni és palesztin lakosoktól”. Bencsik megállapítja: „a világon az egyik legkirekesztőbb állampolgársági törvénye minden kétséget kizáróan Izraelnek van”.

Szerinte „ehhez képest a Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfőn azt vetette fel a magyar Országgyűlésben, hogy érdemes lenne felmérni – nem kitiltani, lemondatni, megfosztani: felmérni – az országot vezető izraeli-magyar kettős állampolgárokat (Gyöngyösi Márton a zsidó származású emberek felmérését szorgalmazta – a szerk.)”.

Bencsik Simor András volt jegybankelnök lányának óvodaalapításával kapcsolatban írt cikkének címe is árulkodó. 

„Zsidó óvodába folytak Simor milliói?”

– teszi fel a kérdést.

2013-ban még élénken foglalkoztatta a jobbikosok politikai érdeklődését a Budapest Pride, Bencsiknek ennek kapcsán is sikerült megtalálni a zsidó-szálat. Témában írt cikkének címe:

„Zsidó istentisztelet és »pina-projekt» a Budapest Pride-on”

Bencsik nem riadt el a komplexebb kihívásoktól sem, akár egy „cigánybűnözést” tárgyaló cikkben is meg tudta említeni a zsidókat. 2012-ben arról írt, „ha egy zsidó temetőt támadás ér, a politika és a média egymást túllicitálva döbben meg, ítél el, sajnálkozik és érez együtt. Eközben hazánk sírkertjei szabad prédái a színesfém-, márvány- és vasbetongyűjtő cigánybűnözőknek”.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 2018. novemberi időközi választást a XVI. kerületben 56,91 %-al nyerte.
http://www.valasztas.hu/en/hel..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés