Orbán Viktor „megfutamodását” látta a Kormányinfón a DK

2019. január 10. 15:02
Arató Gergelyt, az ellenzéki párt képviselőjét nem engedték be a kormányfő által tartott Kormányinfóra.

A DK szerint Orbán Viktor miniszterelnök gyáván megfutamodott a valódi kérdések elől: Arató Gergely frakcióvezető-helyettes csütörtökön, a kormányfő sajtótájékoztatóját követően újságíróknak azt mondta: pártja szerint „az európai értékek és a magyar demokrácia arcon köpése, hogy Orbán Viktor az utóbbi években kizárólag a saját lakájmédiájának adott interjút”.

A miniszterelnök most is újságírókat tiltott ki a sajtótájékoztatóról, saját „mikrofonállványainak” mondta el az előre megírt propagandaszövegeket – tette hozzá. Kifogásolta, hogy ellenzéki képviselőként nem engedték be a sajtótájékoztatóra, hogy meggyőződhessen arról, az újságírók valóban feltehetik a kérdéseiket.

Mint a képviselő azt elmondta, szerinte nem válaszolt például arra, miért vásárolt a honvédség „luxusgépeket” az ő utaztatására, nem hangozhattak el kérdések a volt macedón miniszterelnök Magyarországra jövetelével kapcsolatban, sem arról, mit szól „Szakály Sándor kormányzati főtörténész antiszemita szövegeihez”. Hozzátette: ezeket pártja felteszi a kormányfőnek a jövőben. Egyben felajánlotta az újságíróknak, hogy ha elküldik saját kérdéseiket a DK-nak, a párt azokat elmondja a parlamentben.

Nyilatkozatában kifogásolta azt is, hogy bár a Fidesz az Európai Néppárt tagja, Orbán Viktor mégis bírálta uniós pártcsaládját. Közölte: EP-képviselőjük, Molnár Csaba az Európai Néppárt frakcióvezetőjéhez, Mandred Weberhez fordult a többi között a kormányfő azon kijelentés miatt, miszerint a brazil elnöknél találta meg a kereszténydemokrata értékeket, akit Arató Gergely „gyilkosságokat támogatónak” titulált. Szerinte a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból.

Kérdésre válaszolva elmondta: pártja azért nem vett részt az LMP által kezdeményezett egyeztetésen a túlóratörvényről, mert szerintük a kérdést elsősorban a szakszervezeteknek kell kézben tartaniuk. Beszámolt arról is, hogy bár a Miniszterelnökségtől kaptak a Gundel étteremmel kötött szerződéseket, szeretnének az összesbe betekinteni, azokat csak együttesen tudják értékelni.

(MTI)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Arató Gergely Zuslág Jánossal konzultáljon ő a partnere.

"Kifogásolta, hogy ellenzéki képviselőként nem engedték be a sajtótájékoztatóra, hogy meggyőződhessen arról, az újságírók valóban feltehetik a kérdéseiket."

A TV-ben meg az Interneten meggyőződhet. Én nem is mentem a sajttájra. Nem hívtak meg.

De ha képviselő, akkor az Országgyűlésben lesz alkalma meggyőzödnie.

Kovács megmondta: meghívták a médiákat. Akit nem hívtak meg, ne akarjon oda bemenni, ahova nem hívták meg.

Na, az ilyen Arató-féle szöveg miatt van - többek között - a politikai támogatottságuk ezeknek a bányászbéka popsija alatt.

Hogy v
Annyira a kisfia? Remélem, jól, ha már a szülők nem vigyáztak rá. Volt büntetőügy?

Valakinek kezdeményeznie kellene a DK kizárását a akármelyik EP-s pártcsaládból, mivel rabszolgának nevezte azokat az EU-országokat, ahol a 416 órás túlóra-szabályozás van érvényben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés