Ferenc pápa: A keresztény közösség kapui mindenki előtt nyitva állnak

2018. december 23. 17:07
Ember és Isten találkozása nem „káprázatos csodák”, hanem a hit és az irgalmasság jegyében történt – hangsúlyozta advent negyedik vasárnapján a pápa.

Karácsonykor szép és fontos együtt  lenni a családdal – mondta Ferenc pápa Advent negyedik vasárnapján a római Szent Péter-téren tartott beszédében, A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a keresztény közösség kapui mindenki előtt nyitva állnak. A pápa Jézus születése közeledő ünnepe üzenetéről szólt az Úrangyala-imádságot kísérő beszédében. Kijelentette, ember és Isten találkozása nem „káprázatos csodák”, hanem a hit és az irgalmasság jegyében történt. 

Akinek nincsen hite, nem hallja meg Isten vigasztaló szavát, de nem képes vigaszt és reményt adni embertársainak sem  – mondta az egyházfő, aki Szűz Máriát nevezte a hit és az irgalmasság példaképének. A pápa hozzátette, karácsonykor gondolatai mindenekelőtt azokat a családokat kíséri, amelyeknek tagjai az ünnepre találkoznak egymással. 

„Karácsonykor szép és fontos együtt lenni a családdal” – hangsúlyozta az egyházfő, aki azokhoz is szólt, akiknek ez nem adatik meg, mivel családjuktól vagy szülőföldjüktől távol tartózkodnak akár keresztények akár nem. „Nektek azt mondom, a keresztény közösség kapui nyitva vannak előttetek” – jelentette ki a pápa. 

Ferenc pápa imádkozott az Indonéziában pusztított cunami áldozataiért a nemzetközi közösség szolidaritását és segítségét szorgalmazva.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak kár, hogy a hite miatt Pakisztánban 10 éve halálra ítélt és majdnem halálra kínzott római katolikus Asia Bibi előtt nem nyitottak a Vatikán kapui, és nem kap politikai menedékjogot.

Ferenc pápa itthoni megfeleloje Beer Miklos.
Ezek az emberek politikusoknak is allhattak volna, vagy talan annak is alltak.
A pápa mintha egy kesz ENSZ-fotitkar volna, Beer pedig a segedje.
Ahogyan ok azt hangoztatjak, hogy a politikusok ne hasznaljak fel a vallast, toluk is lehetne kerni, hogy ne politizaljanak!
Mas mufaj.

Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jó akaratú embereknek.

A katolikus egyház olyan, amilyen; a pápa olyan amilyen; a Szentháromság szeretete mégis ebben az egyházban ragyog fel, mert az Úr Jézus nem az igazakat jött hívni, hanem bűnösöket: nem azért hív, mert szuperek vagyunk, hanem, hogy a szeretete által mi is nagyobb szeretetre jussunk. Nem szégyelli testvéreinek hívni a bűnösöket, mindannyiunkat, mert egyetemes Üdvözítő!

Az Úr Jézus meghívása mindenkinek szól, mert létszerűen átfogó, egyetemes Üdvözítő hatalom és szeretet. Az idők végén, amikor végleg eljön a történelmet lezárni és feltárni, akkor majd azok is feltekintenek rá, akik átszúrták a kereszten...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés