Új médiaalapítvány jött létre

2018. november 28. 14:18
Tíz kiadóvállalat, közöttük a Mandinert kiadó Mandiner Press Kft. csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz. Az alapítvány idén ősszel többek között azzal a céllal kezdte meg működését, hogy a magyar írott sajtókultúra fennmaradását segítse.

Tíz kiadóvállalat csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz – közölte az alapítvány.

Tájékoztatásuk szerint a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány idén ősszel többek között azzal a céllal kezdte meg működését, hogy a magyar írott sajtókultúra fennmaradását segítse. „Meggyőződésünk szerint ez egyszerre szolgálja az olvasók érdekeit és a polgári értékrend képviseletét” – írták.

A közlemény szerint az alapítvány építő munkájához sokan jelezték csatlakozási szándékukat. Az elmúlt időszakban beérkezett felajánlásokat, az alapítvány kuratóriuma elfogadta, mivel azokat az alapítvány alapító okiratában foglalt célkitűzéseivel „összhangban állónak találta”.

Az alapítvány kizárólagos, illetve többségi részesedésének megszerzésére irányulóan kötött megállapodást a tíz médiavállalkozással, mint felajánlóval. A tíz médiavállalkozás az Echo Penisola Kft., a Part FM médiaszolgáltatója; a Gong Rádió Kft., a Gong FM médiaszolgáltatója (81,7 százalékos részesedés); a HírTV Zrt., a HírTV médiaszolgáltatója; a Hold Reklám Kft., a Retro Rádió médiaszolgáltatója; a Hung-Ister Zrt. film-, videó-, televízióműsor-gyártó; a K4A Lapkiadó Kft., a Figyelő hetilap kiadója; a Mandiner Press Kft., a mandiner.hu hírportál kiadója; a Modern Media Group Zrt., a Lokál, a Lokál extra lapok, a lokal.hu és a 888.hu kiadója; a Napfénymédia és Marketing Kft., a Déli Szó és a szegedma.hu internetes hírportál kiadója; valamint a Ripost Média Kft., a Ripost napilap, a Hello! magazin, valamint a ripost.hu és a faktor.hu internetes hírportálok kiadója – sorolták.

A közlemény szerint a médiavállalkozásokban, melyek tevékenysége a rádiós- és televíziós médiaszolgáltatásra, online tartalomszolgáltatásra és nyomtatott sajtótermékek kiadására terjed ki, és piaci részesedésük 20 százalék alatti, az alapítvány különböző felajánlások, illetőleg adományok alapján 2018 novemberében tulajdonrészt szerzett. Ennek megfelelően az ezzel kapcsolatos cégbírósági eljárásokat az alapítvány a héten elindította – jelezték. 

A médiavállalkozások jövőbeli működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására a kuratórium Liszkay Gábort kérte fel.

A közleményben kitértek arra, hogy az alapítványhoz újabb felajánlások érkeztek, az OPUS PRESS Zrt., ECHO HUNGARIA TV Zrt. és a Magyar Idők Kft., továbbá a New Wave Media Group Kft. és a Magyar Idők Kft. tulajdonosai felajánlották az érintett médiaszolgáltatókat és tulajdonukban lévő médiumokat az alapítvány számára. „Ezeket a felajánlásokat az alapítvány örömmel fogadja” – írták. 

Az alapítvány tulajdonszerzése ezen médiaszolgáltatókban a versenytörvény hatálya alá esik, ezért az érintett cégekkel egyetemben az alapítvány szerdán összefonódás bejelentése tárgyában a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul – közölték, hozzátéve, hogy a részletek a www.cepmf.hu oldalon olvashatók.

Az alapítvány közleményében hangsúlyozta, hogy nonprofit módon működik. A tulajdonában álló gazdasági társaságok bevételeit pedig az alapító okiratában foglalt célok megvalósítására fordítja.

(MTI)

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, vegre!
Vegre jobboldali konglimeratumrol is hallani, egyeb sem volt eddig csak ballib mediabirodalmak.
Legalabb olyan hosszu eletet, mint a kommer lapkiadoknak!

Mit is tenne duheben egyebet: rakosizik.
A hvg kommer volt, van es lesz.
Hivhatjak magukat barmilyen fuggetlen es demokratikusnak, ok azok, amik.

Jó, de akkor a kultúra legyen valódi kultúra, ne büfészakosok
magyartalan szellemi faszverése.

Ennek a nyominger stróman gázszerelőnek legalább elmondják, hogy ma éppen mit vett és mit ajándékozott tovább, vagy elég, ha mosolyog?

a szavazóitok 90%-a abból tájékozódik. Meg a tv2-ről. Becsüld meg.

"a magyar írott sajtókultúra fennmaradását segítse"

lol.
a propaganda nem sajtó.

abból derül ki, hogy a nevében, de a feje felett adnak-vesznek?

Érdekes a logikád.

minek erőltesse? Ezért is jár az uti. Nincs választási év, az összes nyugger most nem kap, marad elég a kommentkommandónak.

"a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsenek profitelvárások, nincsen létbizonytalanság"

annyira megható, hogy végre újra büszkén vállalhatják az ingyenélő kommunista fajtájukat.

ez csak akkor igaz, ha nem adózol, vagy nem Magyarországon. Máskülönben te is fizeted, hogy ez a moszkvai daru és a bolsevista társai NE olvassák a tengernyi nekik szánt - de pontosan ugyanazt a központi szart tartalmazó - sajtóterméket.

Mert ne feledjük: ahhoz továbbra sem elég jó elvtársak, hogy meg is vegyék, amit az összelopott pénzből nekik csinálnak: a stadionok üresek, a kisvasút üres, az újságjaik nem fogynak, tévéiket nem nézik.
Ingyen Fásy-mulató a falunapon, és ingyen Lokál a metróban. Ennyire van valós igény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés