Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás

2018. november 6. 11:54
A Magyar Nemzeti Galéria Frida-tárlata az utóbbi három év legsikeresebb magyarországi kiállításaként zárt.

Óriási közönségsikerként zárt a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítása, amelyre több mint 220 ezer látogató volt kíváncsi az elmúlt négy hónapban – közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Mint írják, a múlt héten újranyíló Szépművészeti Múzeum is sok látogatót fogadott, a szerdai megnyitó óta több mint tízezren váltottak belépőt a megújult intézménybe.

A Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlata az utóbbi három év legsikeresebb magyarországi kiállításaként zárt, csak tizenötezer látogatóval lemaradva a Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című, 2015 elején bezárt kiállításától, amellyel annak idején a múzeum a most befejeződött nagyrekonstrukció előtt búcsúzott a közönségétől.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törlesztett, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat megnyitását követően hétfőnként is nyitva állt, az utolsó hétvégén pedig éjfélig várta a látogatókat.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kahlónak elvileg magyar gyökerei is vannak, legalábbis ő maga így tudta.

Azt hiszem én Fridailag hülyén halok meg. Azt hiszem jobb ez így.

Én -teljesen szubjektíven - az Henri Roussseau féle naiv festők közé sorolnám. Lehet, hogy túlértékelt, de ettől még érdekes, és nem baj, hogy kiálították.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés