Minden szál a moszkvai védelmi tárcához vezet?

2018. szeptember 16. 10:13
Az orosz védelmi minisztériumban csörög az a telefon, melynek számát Alekszandr Petrov kartotékjára pecsételték az orosz központi nyilvántartásban – jelentette szombaton a The Independent című brit lap.

A The Independent munkatársa moszkvai előhívóval felhívta a nyilvánosságra került telefonszámot, és a vonal másik végén az orosz védelmi tárca recepcióján vették fel a kagylót. Amikor Petrovról érdeklődött, egyszerűen letették a telefont. A Novaja Gazeta című orosz lap pedig azt írja, hogy a telefonszám Moszkva Horosjovszkij nevű kerületébe vezet, ahol a GU katonai hírszerzés központja is található. 

A Bellingcat oknyomozó portál és az orosz The Insider című portál tárta fel, hogy az orosz központi nyilvántartásban semmilyen adat nincs Alekszandr Petrovról 2009 előttről, amikor is jelenleg is érvényes igazolványát kapta. Kartotékján szerepel az a pecsét, melyen a The Independent által felhívott számon kívül az szerepel, hogy a dossziéból semmilyen adatot nem lehet kiadni. A személyes adatokat tartalmazó oldal üres, és kézzel azt írták a fejlécére, hogy „van róla levél. Sz. Sz.”, ami szakértők szerint a szigorúan titkos orosz rövidítése. A Bellingcat szerint mindez azt támasztja alá, hogy Alekszandr Petrov nem valós személy, ez csak fedőnév.

London Petrovot és Ruszlan Bosirovot azzal gyanúsítja, hogy orosz ügynökök, és a felső vezetés utasítására március elején novicsokkal megmérgezték Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és lányát, Juliját. A két férfi a héten az RT orosz állami televíziónak adott interjúban azt állította, hogy ők mindössze turistáskodni utaztak Salisburybe, mert barátaik régóta unszolták őket, hogy nézzék meg a város katedrálisát.

(MTI)

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden hatalomnak megvan a maga, akár évszázados geopolitikai törekvése. Akit nem szeretünk, annak ezt felrójuk, akit szeretünk azét elismerjük. Ilyen például az itt nem említett Merkel, aki igaz, más eszközökkel, de a régi, Hitler által is követett geopolitikát folytatja, egyesíteni Európát német uralom alatt.

Merkelnek elnézzük, és nem említjük a múlttal kapcsolatos párhuzamot, Putyinnak nem nézzük el, nála negatívum az elődök törekvéseit folytatni. Az USA pedig természetesen mindenek felett áll, ők bármit tesznek, bárhol, bármit rombolnak, az végső soron áldás a világra nézve.

Salvini putyinos pólója mennyivel rosszabb az itthon tüntető ellenzéki "demokraták" Che Guevara pólójánál? Putyin és Che valamikor egy csapatban játszottak.

Ukrajnát nem szállták meg az oroszok, hanem a Donbasz 10 milliós orosz lakossága nyilvánította ki, hogy a nyugat által stratégiai céllal elfoglalt Ukrajnában nem akarnak a szögesdrót túloldalán határon túli oroszokká válni.

Azt pedig bárki kiszámolhatta, hogy ha Ukrajna amerikai befolyás alá kerül, akkor a Krím és az Ukrajnától bérelt szevasztopoli támaszpont érdekében az oroszok lépni fognak. Ahogyan ezt hasonló helyzetben minden nagyhatalom megtette volna.

Nem mondanám, hogy visszafogottak a németek, ők az EU és az euro legnagyobb haszonélvezői mások kárára.

Ami a német-francia projektet illeti, a franciák naggyá szeretnének válni a németek pénzén, mert a maguk erejéből ez nem megy. A németek kétszer beleverték a franciákat a betonba, és nem véletlenül, utána az angolszászok húzták ki őket a slamasztikából, megengedték nekik, hogy győztesként tetszelegjenek, majd atomhatalommá váljanak.

Az oroszoknak az volt a szerencsétlenségük, hogy nyugati érdekeltségek rájuk szabadították Lenint. Amíg a németeket sikerül átformálni a múltjuk miatt, addig az oroszok esetében ez nem sikerült, ők nem vevők az évtizedes bűnbánatra.

Ugyanakkor az oroszok európai pártfogoltjainak elnézték a múltjukból mindazt, ami az oroszoknak nem néztek el, mert ezek az egykori szovjetbarát szocialisták beengedték a nyugati tőkét, a nyugat rendelkezésére bocsátották országaik gazdaságát. Az oroszoknak is elnézték volna a múltat, ha Jelcin jóvoltából felvásárolhatták volna Oroszországot, de ezt Putyin megakadályozta.

Aki pedig nem képes logikusan végiggondolni a történteket, értelmezni egy világpolitikai játszma lépéseit, csak elfogultan szajkózza a majdani puccs jelszavait, az eléggé sajnálatra méltó.

Végig éltem a 88 előtti érát, és biztos vagyok benne, hogy akkor nem villoghattál volna úgy a világmegváltó nézeteiddel, ahogyan most megteheted. Akkor nagyobb bátorság kellett egy tüntetéshez, mint manapság, amikor úgy vigyáz a rendőrség a tüntikézés után az Oktogonon piáló demokratákra, mint az édes anyukájuk.

Nem tarthatott volna a választáson vesztes ellenzék olyan tüntetést, ahol a menet elején "Kádár egy geci" feliratú transzparenst visznek. Mert akkor még vesztes ellenzék sem lehetett volna. És egy Kádár szobor fejét sem lehetett volna demokratikus jogok alapján rugdosni. Szóval hagyd ezt a rossz dumát, mert nagyon röhejes.

Ami pedig a nemzetközi kapcsolatokat illeti, nem kell a szemforgató propaganda diktátorokról és demokratizmusról. Ez csak hülyéknek való szöveg, nézd meg ájultan tisztelt barátod, az USA nemzetközi kapcsolatait, aztán példálózz.

Szóval a te agyad úgy tűnik, még mindig a mosógépben van.

Jól van, továbbra is kísérd figyelemmel a diktatúra építést, és szólj, ha elkészült!

Az USA esetében vegyük alapul a nyilvános kivégzéseket rendező Szaúd Arábiát, akinek a nagy fegyvervásárlásokért cserében nem firtatják ezeket az apróságokat. De Törökország is csak azután lett diktatúra, hogy nem akartak fagyos viszonyban lenni az oroszokkal.

Ami pedig a szövetségesek gyalázását illeti, emlékszel még Goodfiendre, vagy a nemrég elhunyt John McCain szenátorra?

Tudom, szerinted tőlük jogos volt, de ezt add be a zenekarod tagjainak, ha beveszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés