Netanjahu: Irán átlépett egy határt, ennek megfelelően válaszoltunk

2018. május 10. 20:41
„Elhúzódó hadjáratot folytatunk, és politikánk egyértelmű: Irán nem sáncolhatja el magát katonailag Szíriában” – hangsúlyozta az izraeli kormányfő.

Irán átlépett egy határt, és ennek megfelelően válaszoltunk – közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az izraeli légierő csütörtökre virradóra Szíriában, iráni katonai célpontok ellen végrehajtott rakétacsapásairól a kormány rendkívüli ülésén.

Az izraeli hadsereg többtucatnyi, Szíriában elhelyezett iráni katonai létesítményt támadott válaszul a Golán-fennsíki izraeli hadállások ellen kilőtt rakétákra, amelyeket Izrael szerint az iráni al-Kudsz Brigádok indítottak el. „Elhúzódó hadjáratot folytatunk, és politikánk egyértelmű: Irán nem sáncolhatja el magát katonailag Szíriában” – hangsúlyozta az izraeli kormányfő a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint. 

Egyértelmű üzenetet küldtem Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszerének: Iráni célpontok ellen léptünk fel Szíriában. De ha a szíriai hadsereg ellenünk cselekszik, akkor ellene is fel fogunk lépni. Most pontosan ez történt. A szíriai légvédelem rakétákat lőtt ránk, ezért lőttünk rájuk – tette hozzá.

Aki ránk próbál támadni, azt hamarabb megtámadjuk. Katonai erőnk védelemben és támadásban egyaránt kifogástalan felkészültségének köszönhetően kudarcot vallott az iráni támadás – mondta Netanjahu. Egyetlen rakéta sem ért földet izraeli területen, Izrael népe büszke a hadseregére, és megbízik benne – nyilatkozta. A nemzetközi közösségnek meg kell akadályoznia al-Kudsz Brigádok szíriai megtelepedését Szíriában. Egyesült erővel ott, és mindenütt máshol is ki kell tépnünk terjedő gonoszságát – vélekedett a kormányfő. 

A biztonsági kabinet tagjai a ynet szerint a csütörtöki értekezleten beszámolót hallgattak meg az izraeli csapások eredményeiről, megvitatták a különböző lehetséges iráni válaszokra való felkészülést, és teljes mértékben támogatták Benjámin Netanjahu és Avigdor Liberman védelmi miniszter eddigi lépéseit.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bocsánat, de Izrael elsáncolhatja magát a Golán-fennsíkon?
Amikor iráni katonák a Golán fennsíkot lövik, az miben
különbözik attól, amikor az usákok bevonultak Kuvaitba és
elindították a hadműveleteket Irak ellen?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés