Új szintre emelte az áldozathibáztatást egy orosz képviselőnő

2018. március 10. 13:59
Tamara Pletnyeva szerint ha valakit szexuálisan zaklatnak, az azért lehetett, mert titokban vágyott rá – ezért nem is lenne szükség egy zaklatást szabályozó orosz törvényre.

Túlzónak tartaná egy orosz parlamenti képviselő ha a szexuális zaklatások ellen törvényt hozna az orosz parlament - írja a The Moscow Times. 

Tamara Pletnyeva erről egy rádióműsorban beszélt, ahol kifejtette, egy ilyen szabályozás „szükségtelen” lenne, ráadásul az orosz nők azzal olyanná válnának, mint a túlérzékely európaiak.

A beszélgetés apropójául az szolgált, hogy az elmúlt hónapban öt orosz újságírónő is azzal gyanúsította meg Leonyid Szluckijt, a Duma házelnökhelyettesét, hogy az több nőt is zaklatott szexuálisan. Ebből indult ki a vita arról, hogy szükséges lenne-e törvényt hozni a problémát illetően.

Pletnyeva – aki egyébként a Duma családért, nőkért és gyermekekért felelős bizottságának elnöke – azt is elmondta a Govorit Moszkva rádióadónak, hogy egy ehhez hasonló szabályozás „teljesen túlzó” lenne. „Ha ilyesmiről alkotnánk törvényt, olyanná válnánk, mint az európai nők, akiket meg sem lehet érinteni, mindent zaklatásnak vesznek, miközben – titokban – talán erről álmodoznak” – fejtette ki. 

A honanya ezután kifejtette, valójában az áldozatok a hibásak a zaklatásért: szerinte „csak azokat zaklatják, akik maguk is szeretnék [a zaklatást], és ezért ki is provokálják azt”.

Ami pedig a Szluckij-ügyet, és újságírónők Duma-beli zaklatását illeti, Pletnyeva erről is elmondta a magáét. Szerinte az újságírónőknek „megfelelőbben kéne felöltözniük a kormány intézményeiben” ahelyett, hogy a köldöküket tárnák a nagyvilág elé.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

azt kell vilagosan kodifikalni hogy mi a zaklatas. Mert mostanaban elkezd kirajzolodni egy tendencia miszerint minden zaklatas, amirol a no azt mondja.
A zaklatas ezzel szemben az, amit annak ellenere folytatnak ismetlodoen, hogy egyertelmuen kifejezte a no, hogy ellenere van.

Mivel az elso esetben gondolatolvasonak kene lenni hogy elkeruljuk.

Meg lett nekünk mondva balfélről, hogy a férfiak zaklatásügyben annyit tehetnek, hogy hátrébb állnak, és hagyján a nőket szóhoz jutni. Úgyhogy leszarom, intézzék el egymás közt. Felőlem ki is kaparhatják egymás szemét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés