Zaymus Eszter: A mindennapjainkat is befolyásolja a gender ideológia

2018. február 27. 11:02
A gender ideológia veszélyeiről tartottak nemzetközi konferenciát Madridban. A konferencia magyar résztvevőjét, Zaymus Esztert kérdeztük a tanulságokról és a Madridi nyilatkozatról, valamint arról, hogyan is érinti mindennapjainkat a gender ideológia.

Miről szólt a konferencia?

Rendkívül izgalmas konferenciát szervezett a CitizenGO pénteken a nemről, a genderről és az oktatásról. A téma szakértőivel (orvosokkal, kutatókkal) és az érintettekkel együtt tudtuk őszintén beszélni a gender ideológia túlkapásairól. Felvázoltuk a jelenlegi helyzetet, és együtt gondolkodtunk a megoldásokon, és a lehetséges következő lépéseken. Van olyan ország, ahol már nagyon nagy a baj. Pubertást megállító hormonkezelések már 8 éves kortól, „nemátalakító” műtétek kiskorúak számára, sorolhatnám...

Olvassa el ezt is: Madridi nyilatkozat a gender ideológia ellen

Mik a tanulságok?

A legtanulságosabb számomra az egykori transznemű, „nemátalakító” műtéten átesett férfi előadása volt. Walt Heyer, miután megbánta a műtétet, visszatért az eredeti neméhez, és missziójának tekinti segíteni azoknak, akik az ideológia csapdájába esve szintén a „nemváltó” műtétet választották, de az nem segített rajtuk. A 77 éves  férfi saját példáján keresztül mutatott rá, hogy milyen veszéllyel járhat kritika nélkül elfogadnunk a gender ideológia sulykolta tételeket. Walt mára már tudja, hogy problémája pszichológiai eredetű volt, amit műtéttel nem lehetett megoldani. Úgy érzi, hogy hazudtak neki, amikor egyetlen lehetőségként a nemváltó műtétet ajánlották számára ahelyett, hogy a gyerekkori sérelmei feldolgozását segítették volna. Vallja, hogy bár meg lehet csonkítani magunkat, a nemen nem lehet változtatni. Bár munkánk során sokszor csak fogalmakkal és elméletekkel dolgozunk, döbbenetes volt látni  a gender ideológia valódi áldozatait. Ők azok, akikért érdemes hallatnunk a hangunkat.

Formálódik-e egy nemzetközi fellépés?

Abszolút. A konferencián ötven, számos országból érkezett civil szervezet csatlakozott a Madridi nyilatkozathoz, amelyben megfogadtuk, hogy aktívan védelmezzük azon embertársaikat, akiket cenzúráz a gender ideológia. Bár hozzá kell tennem, hogy nehéz dolgunk van, mivel még ha csak érintjük is a témát, rögtön ránk kerül a homofób és a transzfób jelző. Ezért volt úttörő jellegű a konferencián Miriam Ben-Shalom előadása, amelyben a leszbikus hölgy is kiállt a gyermekek gender ideológiától való védelme mellett.

Mire jó ez a nyilatkozat?

A nyilatkozat egy alap, amire építkezni lehet. Mostantól további szervezeteknek és magánszemélyeknek online is lehetőségük van csatlakozni a nyilatkozathoz. Mivel a gender ideológia a politikát és a médiát is átitatja a legtöbb országban, hihetetlenül fontos, hogy hallatszódjon a mi álláspontunk is. Gondoljunk csak a Yogakarta-alapelvekre, amit néhány nemzetköz jogász mindenféle felhatalmazás nélkül alkotott meg, mégis nemzetközi szinten idézik, és az LMBT-lobbi egyik nagy fegyvere lett. A Madridi nyilatkozattal egy olyan együttműködés alapjait jelentheti, amely létfontosságú, ha meg akarjuk állítani ezt az egyre terjedő őrületet.

Találkozott már nyomásgyakorlással? Hogyan hat a gender ideológia a hétköznapjainkra?

Nap mint nap belefutunk erről szóló külföldi hírekbe, rengeteg ilyen eset jut az eszembe. Vegyük például az angliai tornatanár esetét, akit azért függesztettek fel, mert azt merte mondani a diákjainak, hogy „Ügyesek vagytok, lányok!”, és ezért az egyik transznemű diák, aki éppen fiúnak tartotta magát, feljelentette. De nem kell messzire mennünk, itthon is találunk bőven példát. Amikor az AnyaApaGyerekek európai kezdeményezést szerveztük a házasság (azaz egy férfi és egy nő szövetsége) és a család védelmében, az egyik Lipóti pékségben is alá lehetett írni az íveket. Vegyük észre, hogy míg hazánkban is büszkén szivárványosítják ki kirakatukat a Pride ideje alatt a különböző vállalatláncok, a Lipóti pékségbe rejtett kamerával mentek be a HírTV újságírói felfedni a „botrányt”. A Lipóti központi vezetősége a média nyomására el is határolódott gyorsan a „homofób” bolttól, és kötelezte őket, hogy hagyják abba az aláírásgyűjtést. Persze mondhatjuk, hogy a pék süssön kenyeret, de akkor a szivárványozás miért megengedett? 

 

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Próbálkoznék egyet.
Gender ideológia: minden olyan, tudományos tényekkel soha nem alátámasztott elméletek összessége, melyek a nemekkel foglalkoznak - különos tekintettel a nem létezőkre - , azokból kettőnél többet tartanak nyilván, mindenféle jelzőkkel illetik őket, továbbá erényként, alapjogként és követendő példaként tekintenek néhány - kifejezetten szexuális jellegű - orinetációs-, személyiség-és viselkedési zavarra.

Te szerencsétlen! Szerinted most megállt a világ és ezen csámcsog? Talán időjárás jelentést sem kéne kiadni, mert az is eltereli a figyelmet.

Az a baj, bárhogyan is terelsz, de az egész társadalmat érinti. Szokás szerint kicsiben elbagatellizálják, hogy aztán később elkerülhetetlennek, támogatandónak mondhassák.

Tudod, úgy, mint a migráció esetében. 400 ezren csörtettek át az országon, amikor álproblémának nevezték. Ma pedig mi van? Az EU keménykedik az álprobléma miatt, az ENSZ pedig határozatot készül hozni, hogyan kell kimondottan elősegíteni az egykori álproblémát.

Ezért kell még idejében beszélni róla, ismerve a liberálisok sunyin lopakodó politikáját.

Oké Zokni, Sztálin elvtárs nem tudta legyőzni a természetet a folyók megfordításával, ti majd legyőzitek a nemek megideologizált átdefiniálásával. Kényszeres társadalom átalakítási igyekezet, pszichés zavarokat emelnének identitás képző szintre, ami mára nevetséges, de az egyénre akár veszélyes formákat ölt. Gondolok itt arra, amikor már gyerekek fejlődésének befolyásolásával okoznak károkat.

Egyre azért figyelni kéne, a gravitációt veszélyes lenne kétségbe vonni, esetleg átalakítani.

A nagy szovjet természet átalakító kísérletek a természet károsodásán kívül más eredményt nem hoztak. A gender ideológia erőltetése, társadalmat és az embert átalakító igyekezete a társadalom és az ember károsodását fogja eredményezni.

Látható, hogy ez a cél, és ezért kell megakadályozni, elvetni.

Rosszul látod. Ugyanis veled ellentétben, én nem látom azt, hogy a vásárhelyi választás előzetes modellje lenne a parlamenti választásoknak. De ezt majd te is megfogod látni.

Vakhangya8 - mert én valójában vele társalogtam - talán a vízcsapból is ezt folyatná, ezt erőltetné, ezért írta egy merőben más témában egy hozzászólásról, hogy azok terelnek Hódmezővásárhely témájában. Mert neki most nagyon szüksége van április 8-ig erre a kapaszkodóra.

Én pedig erre válaszoltam neki.

Nem értem, miből gondolod, hogy ismered a gondolataimat, a jelenlegi helyzetről alkotott részletes véleményemet? Röhejes, ahogyan vitatkozol valamivel, amiről semmi lényegeset nem tudsz.

Csak egyet lehet feltételezni, a görcsös, kóros felsőbbrendűség érzetet, hogy te mindent jobban tudsz. Én nem bánom, nekem ez mindegy, ezért nem akarlak kusza szóáradattal győzködni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés