Majtényi és a migráns-arany

2018. február 23. 11:50

Lánczi Tamás
Mogzástér
Majtényi László Liu-testvérekkel kapcsolatos megjegyzése ugyanakkor az egész balliberális oldalról látleletet ad.

„Magyarország megszerezte történelmének első téli olimpiai aranyérmét. Siker ez a javából, amely joggal keltett euforikus örömet a magyar emberek körében. Sajnos a baloldal ikonikus alakja, a baloldali pártok által korábban államfőnek jelölt Majtényi László nem osztozott ebben.

Feltűnt neki ugyanis, hogy az óriásit hajrázó Liu Shaolin Sándornak, és testvérének, Shaoangnak idegen hangzású a neve. A baloldal bölcse rögtön levonta a következtetést, és azt közzé is tette: »Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak.« A megjegyzés már nem érhető el a Facebookon: egy igazi lángelme be tudja látni a tévedését. Majtényi László Liu-testvérekkel kapcsolatos megjegyzése ugyanakkor az egész balliberális oldalról látleletet ad. Nézzük, melyek azok a fogalmak, amelyek semmit nem mondanak egy baloldali értelmiségi – a jelen esetben Majtényi László – számára:

1) Magyarság

Szellemi nagyságaink régóta keresik a választ a kérdésre, hogy »Mi a magyar?«, kik vagyunk mi. Majtényit ez a kérdés hidegen hagyja, így kénytelenek vagyunk a magyar ugar olyan elmaradott képviselőihez fordulni, mint Babits Mihály. Babits ekként összegezte a feltett kérdésre adott válaszát: »Nemzet vagyunk, a szó régi, szellemi, jogi, erkölcsi értelmében; nem pedig faj a tülekedő fajok között, se nem valami nyomorult, kicsiny erőlködés a nagy erők félelmes csataterén. Csak nem akarunk ilyenné válni? Meg kell maradnunk nemzetnek, léleknek, szabadnak, nemesnek, alkotónak, keleti nyugalomban, mely mindenkivel dacol, szellemi erőben, mely senkinél sem érzi hátrább magát.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegény Babits, egy cikkben kénytelen szerepelni egy majtényivel...

Szitkozódás és gyalázkodás helyett inkább használja az eszét : a tömeges migrációba már belefulladt Európa / pedig csak két éve tart az invázió / . Az ellenőrzött , hagyományos , mindig is meglevő , a befogadó nép lehetőségeihez mért migráció pedig értelmes és emberséges . Ugye , hogy érti ?...

Ja...,hogy nem sikerült Babits gondolatait megértened, még így sem, hogy Lánczi Tamás segített.....
Mondjuk, nem csodálom az írásaid alapján.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés