Századvég: A jobbikosok is elutasítják Vona allahozását

2018. február 11. 10:31
Ifj. Lomnici Zoltán az M1-nek arról beszélt, a Jobbik-szavazók többsége elutasítja Vona Gábor Jobbik-elnök iszlámmal kapcsolatos kijelentéseit.

Minden második Jobbik-szavazó elutasítja Vona Gábor Jobbik-elnök iszlámmal kapcsolatos kijelentéseit, ahogy a választ adók többsége is – közölte ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásáról szólva azt mondta, pártokra lebontva a kormánypárti szavazók 90 százaléka, a baloldali szavazóknak pedig 68-80 százaléka reagált elutasítóan a Jobbik elnökének (lapunk által publikált) Allahhal kapcsolatos megnyilvánulására.

A szakértő szerint nehéz kiigazodni a Jobbik fő politikai irányvonalán, egymással ellentétes elvek feszülnek a párton belül.

Lomnici szerint Vona azon kijelentése, miszerint a kerítés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket politikailag és a valóságban is tévedés. Hozzátette: ez megalapozhatja a plakátkapmányt, melyben „Vona Gábor felkerült Soros György és a kerítésbontók mellé” – értékelt.

(MTI)

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor most megkérdezünk mi:
Te hogyan ítéled meg a Szürke Farkasok előtt tett kijelentéseit a muszlim vallásról, allahról és az olyan nemzeti radikalizmushoz való dörgölőzésről, ami az örmény genocidet is jogos népi önvédelmnek tartja.

Érdekelne, mi a veretes jobbikosok alapállása a témában, de eddig csak angolnákkal volt szerencsém értekezni.

Fel van fújva ez az allahozás rendesen.
Vona csak nyalni akart egy kicsit a vendéglátóinak.

Válaszok:
Berecskereki | 2018. február 11. 12:32

"Fel van fújva ez az allahozás rendesen.
Vona csak nyalni akart egy kicsit a vendéglátóinak."

Csakhogy nem ez a lényeges, hanem a következő:

"A szakértő szerint nehéz kiigazodni a Jobbik fő politikai irányvonalán, egymással ellentétes elvek feszülnek a párton belül."

Ez pedig igaz. Ez teszi hiteltelenné, megbízhatatlanná Vona ténykedését.

A török nem testvér-nép, maximum "rokon" lehet, de a fogalomzavarom túl már a kérdésemet is sikerült elsumákolnod.

Nem, mintha mást vártam volna, de köszönöm, hogy vállaltad.

A legnevetségesebb Vonában az, hogy mint egy ripacs, mindig elvárja és kivárja a tapsot, annak végét.

A te ál-kérdésedre pedig már megfeleltem többször is, de mivel mindig ugyanazt a 3-4 böszme panelt sulykolod, mint egy karcolásos lemez, itt is válaszolok:

Orbán a felvételen nem "dícsőíti" az iszlámot, még csak nem is értékeli spirituálisan, hanem megjegyezte, hogy az iszlám világvallás is komoly kulturális örökséget generált.
Orbánnak ebben teljesen igaza van, és ezt minden normális ember pontosan tudja. A muszlim arab kultúra valóban magasabb rendű civilizációt volt képes létrehozni a barbár közel-keleti és északafrikai közegben. Azonkívül sokat profitált a magába szippantott régi arab és perzsa kultúrából is, mert képes volt vallási alapon szintetizálni és úgy-ahogy egyesíteni a térséget.

Ezért a teljesítményét annyi "tisztelet" jár, mint minden nép és minden vallás és minden tartósabb birodalom civilizációs teljesítményéért. (Megjegyzem: ennyit el lehet mondani a tibeti buddhhizmusról és az indiai bölcseletről, a kínai tao-ról, az Mája birodalomról, a cerokee életbölcseletről, vagy akár a voltaire-i savas vagy a nietzschei tüzes ateizmusról.)
Orbán nem ájuldozott a hódolattól, és sehol nem pofázott lelki vagy vallási rokonságról. Orbán tudja, honnan jön, miben hisz és hajlandó számot adni arról is, hogyan alakult, változott a meggyőződése, hite. És tiszteli a másik hitét

Vona viszont senkit nem tisztel, mindenkit hajlandó hátba támadni, mert Vona egy zavaros eredetű, zavaros nemzetiségű és zavaros jellemű karakter. Vonának nincsenek elvei, soha nemis voltak. Vonának infantilis hiúsági problémája van és elvek helyett is csak szánalmas taktikája. Oda simul, ahonnan simogatást vár. Egérként vonyít a szürke farkasokkal vagy dörömböl a vörös elefánttal. Ahhoz viszont túl műveletlen, hogy észrevegye, mennyire vállalhatatlanok az ellentmondások, amibe keveri magát és a pártját.

Egyre nevetségesebb, mint ahogy egyre nevetségesebb a te szereplésed és az egész levitézlett operett-"mozgalom" szereplése itt a mandin. Ha hinnél Vonában, őszintén sajnálnálak, de te csak fogadtál rá. Rossz lóra tettél, a te rizikód volt, több is veszett Mohácsnál.

Nem a hurok szorul, Tunya pajtás, hanem a szívünk, mert a Vonakirályfi csillagösvényén bandukolókban a megkergült, elvetemedett, pervertálódott nemzettársainkat sajnáljuk. Vagy, hogy őszinte legyek: kifejezetten rösteljjük is, hogy véreink között ennyi a böszme és/vagy álságos labanc-alkat.

Válaszok:
kalotaszeg | 2018. február 11. 14:08

Nem osztom a narratívát. Nem is ismerek sok olyan fidesz-szavazót, aki valaha is osztotta volna.
Ti osztottátok egymással azt a narratívát, hogy a Jobbik a fidesz (kis)testvérpártja, és most pisligtok, hogy nem sikerül fenntartani ezt a mítoszt.

Az én narratívám a Jobbik első szusszanásától kezdve az, hogy a balodali agytröszt laborjában kitenyésztett frankensteini gólem. Lehetett vele riogatni, legalább is addig, amíg a kretén szürke-farkas és egyéb náci szart nyomta, de nehéz megmagyarázni, hogy miért fogadták olyan nagy szeretettel a Spinózaházban, mint a hazatérő tékozlót.

Az meglehet. Rájuk sem vagyok büszke, ha ez megnyugtat.

Vállalom a felelősséget azért, amit képviselek, vagy képviselnék.

Ez az a kérdés, amelyikre egyetlen ballib sem fog válaszolni. Sokkal kényelmesebb szemszög úgy kritizálni az Orbán-kormányt, hogy nincs összehasonlítási alap...

A Századvégnek senkit nem kell ahhoz megkérdeznie, hogy tudja a tutit...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés