Zsidókról, cigányokról és „buzikról” fejtette ki véleményét a Momentum politikusa

2018. február 2. 13:36
Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke egy korábbi hangfelvételen radikális kijelentéseket tett egy online rádióműsorban. A Momentum szerint Nemes „pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől”.

Egy az Origón közölt hangfelvétel szerint Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke és országgyűlési képviselőjelöltje radikális kijelentéseket tett egy korábbi podcast hangfelvételen.

Szerinte rendben van, ha a melegfelvonulás résztvevőit ételmaradékkal, tojással, záptojással megdobálják, mert az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. „Bemondja a tévé, hogy juj, megtámadták savval a buzikat, sajnálni kell őket. Pedig a vajsav nem kártékony, de azt már nem mondják el” – fogalmaz.

Arról is beszél: ő az alkotmányos monarchia híve, mert a köztársasággal csak baj van, és az legfeljebb csak „valamivel jobb”, mint a kommunizmus. 

Cigány témában kijelenti: „Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum, ha a magyar gárda felvonul, de akkor is úgy lopják”.

Nemes zsidó témában is megszólal: Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia se. Palesztina van, Izrael nincs és „szevasz”. 

Nemes Balázs magát nem tartja ugyan antiszemitának, de anticionistának mindenképp, akinek nem a zsidókkal van baja, hanem a „viselkedésformával”, amit képviselnek. Szerinte Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá.

Az Origo által közölt hanganyag a Bétahullám nevű podcast rádió első adása volt. Scheer-Komjáthy Ádám, a műsor egyik készítője az Origóval azt közölte: „Igen, a felvételen Nemes Balázs hallható, aki akkoriban ügybuzgó nemzeti radikális volt, és velem együtt a Bétahullám nevű podcast rádió és weblap szerkesztője. Ez az akkoriban megszűnt, Tomcat féle Bombagyár folytatása volt. Azóta Balázsból arrogáns ifjúbaloldali lett, de ezért kár volt momentumossá válni, hisz a mostani Jobbikban is lehetne akár”.

A Momentum a fejlemények kapcsán annyit közölt: „Nemes Balázs pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől. Ha a Momentum képes ezt megtenni nagyobb tömegekkel, nagy szolgálatot tesz Magyarországnak”.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belehallgattam az ominózus podcast adásba. Ez tényleg ennyire ócska? Nem képesek megfogalmazni egyetlen értelmes, összefüggő mondatot? Engem leginkább ez tud felháborítani.

Nem tudom, hány éves volt a válaszoló, de ahogy hallom, a kérdező sem állt a helyzet magaslatán.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. február 2. 15:20

Szóval nem azt sérelmezem, hogy nincs koherens világképük, hanem hogy nem képesek megfogalmazni egy kerek mondatot, legyen az bármennyire egyszerű.

Nagyon kopnak az ellenzékiek köpenyei a sok forgatástól.

Mondom, belehallgatva az adásba, az tűnt fel, hogy nem képesek fogalmazni. Bele se mennék a tartalmi részbe, mert már az elején feltűnt a gondolkodásra, a gondolatok megfogalmazására való képtelenség.

Vagy legalább a kérdezőtől. És igen, elvárom a 18 évestől, hogy bármilyen egyszerű gondolatok is vannak a fejében, képes legyen azokat közölni.

Tudom, amikor manapság legtöbbjük nem hogy írni, beszélni, de olvasni sem képes, túl nagyok az elvárásaim.

Hoppá, hoppá! :))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés