Négymilliárdot kellene behajtani az Orbán-család cégén

2018. január 23. 12:36

Párbeszéd
Közlemény
Az uniós támogatásból ellopott pénzt nem a magyar adófizetőknek, hanem az Orbán-vő érdekeltségének kellene befizetnie.

„Orbán Viktor vejének cége és a velük összejátszó korrupt fideszesek miatt várhatóan 13 milliárdos büntetést fog kiszabni Magyarországra az Európai Bizottság. A Párbeszéd szerint az uniós támogatásból ellopott pénzt nem a magyar adófizetőknek, hanem az Orbán-vő érdekeltségének kellene befizetnie.

Orbán Viktor vejének korábbi cégét, az Eliost 35 közbeszerzési projektjével kapcsolatban marasztalta el az Unió csalás elleni hivatala. A 43,7 millió eurónyi (több mint 13 milliárd forint), csalással elnyert, túlárazott pályázatok 98 százaléka az Orbán-kormány idejére esik. Ezt a pénzt az OLAF javaslata szerint az Unió meg fogja vonni Magyarországtól.

Az Orbán-vő cége legalább 30 százalékkal árazta túl a projekteket visszafogott szakértői becslések szerint is. Ezt azt jelenti, hogy a reális áron felül legalább 4 milliárd forintot húztak ki a magyar és európai adófizetők zsebéből.

A Párbeszéd azt javasolja, hogy hasonló esetekben a kormánynak a magyar emberek helyett a bűnös cégre kell terhelnie az uniós büntetés megfelelő részét. Vagyis az Orbán-vő cége 4 milliárdot kellene, hogy befizessen a magyar költségvetésnek.

A rendszerváltás után Karácsony Gergely és a változás szövetsége olyan törvényeket hoz majd, amelyek megakadályozzák a politikus-rokonok közpénzből való gazdagodását, és elkobozzák az összelopott vagyonokat a tolvaj fideszesektől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiszik is, amiket mondanak, írnak?

"Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben abban az időszakban, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgált – derül ki a cégbírósági iratokból. Az ügy érdekessége, hogy az ellenzéki sajtó, beleértve az oligarcha teljes médiaportfólióját, elhallgatja a tényeket, és kizárólag Orbán Viktor vejét emlegeti."
http://magyaridok.hu/belfold/s..

Tudtommal az OLAF jelentésben nincsen szó a túlárazásról. Akkor honnan veszi a Párbeszéd a szakértői véleményeket a túlárazásról?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés