Gyurcsány ételosztás közben: Ez a kormány menjen a csudába

2017. december 22. 19:28
A Demokratikus Koalíció elnöke a Blaha Lujza téren elmondta: szerinte semmirekellő a Fidesz–KDNP-kormány.

A Demokratikus Koalíció fővárosi étel- és ruhaosztó akciója közben tartott rögtönzött sajtótájékoztatót a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc, és két szeretetcsomag átadása között bejelentette, hogy az elmúlt napokban sikerült megegyezniük az MSZP-vel és ezzel szerinte létrejött az ellenzéki megállapodás gerince.

 Az egész évet értékelve azt mondta, amit lehetett megtettek, a DK egy olyan stabil, növekvő, európai polgári demokratikus párt lett, amely „alapvetően nyugalmat áraszt”. Hangot adott azon reményének, hogy az MSZP-t követően további pártokkal is össze tudnak fogni. Örömét fejezte ki továbbá, hogy a Szolidaritás mozgalommal már meg tudtak állapodni, aminek eredményeként a szervezet vezetője, Székely Sándor parlamenti képviselő lehet.

Gyurcsány Ferenc kihangsúlyozta, továbbra is az minden vágya, hogy „ez a kormány menjen már a csudába”. Beállva a jobbik mellé, a DK elnöke is odalegyintett az Állami Számvevőszéknek. Kijelentette, hogy szerinte a túlnyomó többség nem hiszi el, hogy az Állami Számvevőszék működése nincs „pártos politikával átitatva”. Szerinte különösen feltűnő, hogy a választások előtt csak ellenzéki pártokat ellenőriztek, a Fideszt nem.

A pártelnök szerint a lényeg mégis az, hogy „megteremtődött az ellenzéki együttműködés”. Ismét megerősítette, hogy szerinte az hozhatja a legjobb eredményt, ha az egyéni képviselőkről megállapodnak a pártok, viszont külön listát állítanak.

Kitért arra is, ha Karácsony Gergely egyik párt listáján sincs rajta, hanem „magát a demokratikus ellenzék jelöltjeként nominálja”, akkor az ellen nincs kifogásuk, majd mindenkit megnyugtatott, hogy ő biztosan nem lesz miniszterelnök-jelölt. 

Azért, hogy a jótékonysági akció során ne csak pártpolitikáról essék szó, azok helyzetét is elemezte, akiknek most élelmiszert és ruhát adtak át.

Semmirekellőnek nevezte azt a kormányt, amelyik az érdeklődés látszatát sem mutatja azokért az emberekért, akik pár ezer forintos ajándékcsomagokért is hajlandók sorba állni. „Ők ebből nem fognak meggazdagodni, tán egy csipettel könnyebb lesz a karácsonyuk” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

 

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugye mai hír, hogy William Easterley elemzése szerint Gyurcsány kormányzása alatt évente 1-1.5 százalékkal csökkent a GDP, s a világ huszonöt legrosszabb politikusa között Gyurcsány a tizennyolcadik helyet foglalja el, egy olyan listán, ahol hemzsegnek a Pol Pot-ok.

Feri reggelire megette az Azovi-tengerből származó kaviáros szendvicsét, közben átnézte milliárdos birodalma aktuális számláit, egyenlegeit, az indonéziai befektetésekről szóló híreket, a házi moziban megnézett egy filmet a mélyszegénységben élőkről, hogy kellőképpen ráhangolódjon arckifejezésileg és mondandóját illetően a szegényekkel való találkozásra. Kláritól szegényekhez illő ruhát kért az alagsorban lévő ruhatárból, s a tükör előtt gyakorolta az arcán kiülő szegényekkel való együttérzést, az Orbánnal szembeni gyűlölet redőket.

Telefonon tájékoztatást kért a szervezőktől arról, hogy kik lesznek a szegények, akiknek ételt fog osztani. Csak olyanok legyenek ott, akik szegénységüket nem az országot lerabló MSZP-SZDSZ koalícióhoz, hanem Orbán Viktorhoz kötik, s ennek, ha interjút készítenek velük, hangot is adnak. De lehetőleg legyenek felkészítve az interjú alanyok, Ők külön csomagot kapnak.

A médiát távol kell tartani, mármint azokat, akik esetleg felidézik a múltat, Kádárt, a SZETA működését. Baloldali kormányok alatt nem volt soha sem szegénység. A beszéd tanártól lakótelepi nyelvleckét vett, hogy véletlenül sem csapjon át a napi rózsadombi akcentusba.

Felbátorodott a szemkilövető.

Ócska ripacs! Csoda, hogy nem szakad rá az ég.
https://www.youtube.com/watch?..

Nem kellene a járdába ütni az orrát, hogy van pofája megszólalni, amikor abban az időben NAPONTA osztottak ételt a Krisnások, annyi volt a rászoruló!
Semmi szégyenérzete nincs! Arra játszik, hogy az emberek feledékenyek, de pechje van, mert annyira azért nem, mint amennyire szeretné!

."..Nem azt mondták Feri, azt mondták, menj a picsába, valljuk be..."
Ez még mindig aktuális...

"Pár éve Heller faszbuk oldalán konkrétan láttam egy ilyet: jól felismerhető 2009-es fotókkal illusztrálta a Fidesznyomor áldozatait."
Mondjuk róla aztán bármit el tudok képzelni. A "gerinctelenség nagyasszonya" !
Ezt a tényt már sokszorosan bizonyította!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés