Gyurcsány, a főbukméker

2017. november 26. 9:07

Bán Károly
Magyar Hírlap
Jó, ha mindenki tudja: a főbukmékert Gyurcsánynak hívják.

„Ekkor húzták elő a sublótból a devizahitelt, dübörögjön a gazdaság, száguldjon a pannon puma. Miután 2006-ban Gyurcsányék a tízszázalékos államháztartási hiány eltitkolásával megnyerték a választást, a lakosság lépre csalásával csúcsra járatták a devizahitelezést. Róna Péter professzor, aki Gyurcsány tanácsadója volt, 2007-ben azzal a javaslattal állt elő, hogy a kormány terjesszen a parlament elé törvényjavaslatot, amely megtiltaná, hogy a devizahitelekre jelzálogot lehessen bejegyezni. A megbeszélésen Gyurcsány mellett Bajnai Gordon és Veres János pénzügyminiszter képviselte a kormányt, Simor András elnök és Király Júlia alelnök a jegybankot, és persze ott voltak a bankvezetők is. A javaslat ellen a legharsányabban Simor tiltakozott, a bankvezérek pedig közölték, ők a törvény elfogadása esetén azonnal beszüntetik a hitelezést. Erre Gyurcsány a javaslatot lesöpörte az asztalról. »Pusztuljanak« inkább az emberek, fő, hogy ő a hatalmát megtarthassa. Másfél évvel később, 2008 októberében – a pénzügyi válság kitörésekor – a kormány olyan paktumot kötött a Magyar Bankszövetséggel, hogy azoknak az ügyfeleknek, akik december 31-ig kérik, forintosítják a hitelét. Ekkor a svájci frank árfolyama még száznyolcvan forint körül járt. Milliók húsba vágó gondját egy pillanat alatt meg lehetett volna oldani. Ám Gyurcsányék eltitkolták a megállapodást, a bankárok meg bolondok lettek volna azt reklámozni.

Most ez a politikai szélhámos próbál a devizahitelesek megmentőjeként feltűnni. Járai Zsigmond volt jegybankelnök 2011-ben a parlamenti albizottsági meghallgatásán azt mondta: »Számos előadásban igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy aki svájcifrank-hitelszerződést ír alá, az tulajdonképpen két szerződést köt egy időben. Egy hitelszerződést, másrészt pedig egy fogadást köt. Én a magam részéről elmondtam, a lóversenyt tisztességesebb fogadásnak tartom, mint a devizaárfolyamra való spekulációt.«

Jó, ha mindenki tudja: a főbukmékert Gyurcsánynak hívják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most a "kisemberek megmentője" szerepet játssza a nemzet pojácája.

A legnagyobb bűnük, túl a nemzeti vagyon elkótyavetyélésén és az államadósság fölfuttatásán, a devizahitelezés szabadon engedése volt, a térségben egyedülálló módon. Nemcsak a családok, de az önkormányzatok is kivették a részüket ebből a jóból. A köztévéből dőlt a reklám.

Az, h. tőlünk északra valamivel jobb az élet, elsősorban annak köszönhető, h. ezeket az országokat értelmesebben vezették.

Balsorsunkat szinte személy szerint azoknak köszönhetjük, akik most kézzel-lábbal harcolva, külföldről megtámogatva, akár a Jobbikkal összefogva szeretnék ismét kézbe venni a kormány rudat.

Most hìvott Feri. Letettem a telót.

Fegyenc a buk-méker...Bele-buk-méker . Politikai élőhalott . Még mutat ugyan politikai életjelet , de életképtelen , mert semmi pozitív-tartós koncepciója nincsen .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés